Yandex Metrica
SON DAKİKA
İngiltere'de enerji krizi: BP desteği çekti! 2 şirket daha iflas bildiriminde bulundu

İngiltere'de enerji krizi: BP desteği çekti! 2 şirket daha iflas bildiriminde bulundu

İngiliz enerji denetim kuruluşu Ofgem, BP'nin yüzde 24 hisse payına sahip olduğu 'Pure Planet' ve 'Colorado Energy'nin faaliyetlerini durdurarak iflas bildirimi yaptı. Bu bildirim ile birlikte İngiltere'de eylül ayının başından itibaren iflas bayrağı çeken enerji şirketi sayısı 11'e yükseldi.

Dünya

23.01.2024, 18:07

İngiliz enerji denetim kuruluşu Ofgem, ülkede iki enerji şirketinin daha iflas ettiğini bildirdi.

British Petroleum'un (BP) yüzde 24 hisse payına sahip olduğu Pure Planet ve Colorado Energy adlı şirketlerin faaliyetlerini durdurarak iflas bildiriminde bulundukları belirtildi.

Söz konusu şirketlerle birlikte, ülkede eylül ayının başından bu yana iflas eden enerji şirketi sayısı 11'e yükselmiş oldu.

Pure Planet, yaptığı iflas açıklamasında, faturalardaki üst limit sınırlaması nedeniyle artan enerji maliyetlerini müşterilerine yansıtamadığı için mevcut durumun "sürdürülemez" olduğunu bildirdi.

İki Rus kenti işgal edilmek üzere: Sabotajcılar görüntü paylaşıp 'boşaltın'... Haberi Görüntüle

BP DESTEĞİ ÇEKME KARARI ALDI

Açıklamada, İngiliz hükümetinin ve denetim kuruluşu Ofgem'in enerji şirketlerinden maliyetin altında satış yapmasını beklediği, BP'nin ise şirketten desteğini çekme kararı aldığı ifade edildi.

BP'den yapılan açıklamada "Uzun süredir devam eden önemli çalışmalara rağmen, BP'nin bu ilişkiyi sürdürmesinin artık ticari olarak uygun olmadığı sonucuna vardık ve bu zor kararı aldık" ifadesi yer aldı.

İtalya'dan Ukrayna uyarısı: '3. Dünya Savaşı çıkar' Haberi Görüntüle

İFLAS EDEN 11 ŞİRKET

İngiltere'de eylül ayının başından bu yana iflas eden 11 enerji şirketi (Avro Energy, People's Energy, Greensupplier Ltd, Utility Point, Igloo, PFP Energy, Symbio, MoneyPlus Energy, Enstroga, Pure Planet ve Colorado Energy) toplamda İngiliz pazarında yaklaşık 2 milyon müşteriye hizmet veriyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading