Yandex Metrica

İngiltere'de bakanlar art arda görevi bırakıyor! Johnson'dan ilk açıklama geldi

İngiltere'de bakanlar art arda görevi bırakıyor! Johnson'dan ilk açıklama geldi

İngiltere'de 6 bakan ve iki bakan yardımcısı, Boris Johnson'un güven vermediğini ifade ederek istifasını sunmuştu. Muhafazakar Parti içindeki huzursuzluk istifalarla iyice artış gösterirken, Johnson'dan ilk açıklama geldi.

Dünya

23.01.2024, 19:30

İngiltere'de Boris Johnson'un kabinesinde büyük bir kriz patlak verdi. 6 bakan ve 2 bakan yardımcısı art arda istifalarını sunarken, İlk istifa mektubu Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak'tan geldi.

Johnson'ı eleştirdiği istifa mektubunu paylaşan Javid,  "Vicdanım rahat bir şekilde görevime devam edemeyeceğim." demişti. 

Sunak ise yaptığı açıklamada, "Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi şekilde yönetilmesini bekliyor." sözlerine yer vermişti. 

Macron Kafkasya'da gerilim istiyor! Bakü Büyükelçisi geri çağrıldı Macron Kafkasya'da gerilim istiyor! Bakü Büyükelçisi geri çağrıldı Haberi Görüntüle

6 BAKAN ART ARDA İSTİFASINI SUNDU 

İstifaların ardında, Hazine Bakanı John Glen ve İçişleri Bakanı Victoria Atkins istifasını sundu.

Daha sonra ise Okullardan Sorumlu Devlet Bakanı Robin Walker, Çocuk ve Aileden Sorumlu Bakan Will Quince ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı Laura Trott da istifa ettiğini açıkladı.

9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın intikam saldırısında tüm detaylar 9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın... Haberi Görüntüle

BAKANLAR JOHNSON'A GÜVENMİYOR

İstifalarını sunan bakanlar istifa gerekçesi olarak Johnson'a güvenmediğini ve parti içinde huzursuzluk olduğunu belirtti. 

Başkentin sadece bir kaç km ötesinde katliam: Rusya füzeleri ateşledi: 14 öldü, 59 yaralı Başkentin sadece bir kaç km ötesinde katliam: Rusya füzeleri ateşledi:... Haberi Görüntüle

JOHNSON BIRAKMAYACAĞIM DEDİ

Dünya basınında da Johnson'un sonunun geldiğine dair haberler yapılırken, parti için huzursuzluk sesleri de yükselmeye başladı. 

Tüm bu tepkiler ışığında Johnson açıklamada bulundu. Hükümeti düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Johnson, istifalara rağmen görevine devam edeceğini ve bırakmayı düşünmediğini belirtti. 

Johnson açıklamasında, "Zorlu koşullarda bir başbakanın işi yola devam etmektir ve ben de bunu yapacağım, ancak hükümetin çalışmalarına devam edemeyeceğini fark edersem istifa ederim." ifadelerine yer verdi. 

Dünyanın gözü 'misilleme' saldırısına çevrildi! ABD medyası tarih verdi: İran İsrail'e ne zaman saldıracak? Dünyanın gözü 'misilleme' saldırısına çevrildi! ABD medyası tarih verdi: İran... Haberi Görüntüle

JOHNSON'UN KÖKENİ ÇANKIRI'YA DAYANIYOR

Diğer yandan Johnson'un kökeni Çankırı'ya dayanıyor. Johnson, Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğlu. Damat Ferit Paşa hükümetlerinde Maarif (Eğitim) ve Dahiliye Nazırlığı yapan Ali Kemal'ın babası Hacı Ahmet Rıza Efendi, 1813'te Çankırı'nın Kalfat köyünde doğmuştu

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading