Yandex Metrica

İngiltere'de 13 yıllık Muhafazakar iktidarla hesaplaşma: Ulusal Sağlık sistemimizi çökerttiniz

İngiltere'de 13 yıllık Muhafazakar iktidarla hesaplaşma: Ulusal Sağlık sistemimizi çökerttiniz

İngiltere'de sağlık sektörü çökme noktasına gelirken vatandaşlar 13 yıldır iktidarda olan Muhafazakarlarla hesaplaşmaya başladı. Ülkede sağlık sorunlarının Kovid-19 pandemisine indirgenemeyeceğine dikkat çeken dernekler, hükümeti yıllardır sorunları görmezden gelmekle ve Rishi Sunak'ı sorunlardan kaçmakla suçluyor.

Dünya

27.01.2024, 05:21

İngiltere'de sağlık sistemi çöküyor. Hükümet sağlık sistemi sorunlarını yalnızca Kovid-19 pandemisine bağlarken sendikalar ise krizi "yılların ihmalinin sonucu" olduğunu söylüyor. İngiltere'deki krizi manşete taşıyan Daily Mirror, "Muhafazakarların nefes kesisi kayıtsızlığı" başlığı ile sağlık krizinde yönetim sorunlarına dikkat çekti.

Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Haberi Görüntüle

'13 YILDIR GÖRMEZDEN GELİYORLAR'

Hastanelerde yatak ve oda sıkıntısı had safhada. Vatandaşların ambulans bekleme süresi ise en az 12 saati buluyor. İngiltere'de hal böyleyken Muhafazakar yönetim, 13 yıldur sağlık sistemini kırılma noktasına getiren sorunları defalarca görmezden gelmekle suçlanıyor. 

Ermenistan rahat durmuyor! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi: Bir asker yaralandı Ermenistan rahat durmuyor! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi: Bir asker yaralandı Haberi Görüntüle

'HÜKÜMET UYARILARI DİKKATE ALMADI'

Sağlık görevlieri hükümete, bıkkın sağlık çalışanlarının hastaları riske atacağı konusunda uyarıda bulunuyor. Royal College of Nursing genel sekreteri Pat Cullen, ülkedeki bu sorunların uzun zamandır devam ettiğine dikkat çekerken "Hükümet uyarıları sürekli olarak görmezden geldi." dedi. 

İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri Heniyye'nin bir torunu daha hayatını kaybetti! İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri... Haberi Görüntüle

'HÜKÜMET SAÇMALAMAYI BIRAKMALI'

Unison sendikası sağlıktan sorumlu başkan yardımcısı Helga Pile ise şu şekilde konuştu:

Hükümet saçmalamayı bırakmalı. Yılların ihmali suçlanacak. Bunu düzeltmeye başlamanın yolu, vasıflı personelin ayrılmasını önlemek için NHS maaşına bir destek vermektir.

Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır cayır yaktı Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır... Haberi Görüntüle

'RISHI SUNAK SORUNLARDAN KAÇIYOR'

Gölge Sağlık Bakanı Wes Streeting, Sağlık Bakanı Steve Barclay ve Rishi Sunak'ı sorunlardan kaçmakla suçladı ve şöyle konuştu:

Hükümete göre sağlık sisteminde her şey 'normal'. Bu nefes kesici kayıtsızlık, Rishi Sunak ve Steve Barclay'in neden ortalıkta görünmediğini açıklıyor. 

ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' Haberi Görüntüle

SAĞLIK SEKTÖRÜNE YATIRIM YOK

İngilizlere göre Barclay krizi yüksek grip oranları ve Kovid-19'a indirgiyor. Öte yandan veriler, sorunun yalnızca pandemi olmadığını açıkça gösteriyor. İngiltere'de sağlık sektörüne ayrılan finansman son 23 yılda yalnızca yüzde 2 oranında artış gösterdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading