Yandex Metrica

İngiltere Başbakanı Boris Johnson 3'üncü doz aşısını oldu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson 3'üncü doz aşısını oldu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüse karşı "hatırlatıcı doz" olarak adlandırılan 3'üncü doz koronavirüs aşısını oldu.

Dünya

21.03.2024, 23:40

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs aşısının hatırlatıcı veya güçlendirici dozu olarak bilinen 3'üncü doz aşısını oldu.

Aşısını olduktan sonra güçlendirici doz aşılarla ilgili açıklamada bulunan 57 yaşındaki Johnson, aşıların Omicron mutasyonuna karşı koruma sağlayacağını belirtti.

ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden ders bırakma kararı ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden... Haberi Görüntüle

"BİR ŞEYLERİ İPTAL ETMEYE HİÇ GEREK YOK"

İnsanların mutasyondan dolayı yılbaşı programlarını iptal etmemeleri gerektiğini belirten Johnson, "İnsanların yapması gereken en önemli şey hükümetin belirlediği rehberliğe uymasıdır. Bir şeyleri iptal etmeye hiç gerek yok" ifadelerini kullanarak, "Yaptığımız şey, Omicron mutasyonunun yayılmasına karşı dengeli ve orantılı bir şekilde yanıt vermeye çalışmak" açıklamasında bulundu.

Avusturya Başbakanı Nehammer'den arabuluculuk için 'Türkiye' önerisi: Her iki taraf da Türkiye'yi tanıyor Avusturya Başbakanı Nehammer'den arabuluculuk için 'Türkiye' önerisi: Her iki taraf... Haberi Görüntüle

"ÖZELLİKLE ULAŞIM VE SEYAHATLERE ODAKLANIYORUZ"

Hükümetin mutasyona karşı aldığı tedbirleri hatırlatan Johnson, "Özellikle ulaşıma ve seyahatlere odaklanıyoruz. Bu ülkeye gelmek isteyen herkes için çok zor önlemler alındı. Yeni kurallara göre Omicron mutasyonu tespit edilen biri ile temasta bulunduysanız kendinizi izole etmeniz gerekiyor. Maske kullanımı ile ilgili tedbirler arttırıldı" dedi.

Johnson, insanlara yapabilecekleri en önemli şeyin aşı olmaları gerektiği ve uygun koşulları karşılayanlar için hatırlatıcı aşı dozlarını olmaları gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı Haberi Görüntüle

18 YAŞ VE ÜZERİ HERKES AŞI OLABİLECEK

İngiltere hükümetinin Omicron mutasyonuna karşı mücadele planına göre, ülkede 18 yaş ve üzerindeki herkes koronavirüse karşı 3'üncü doz aşı olabilecek. Hükümet, ülkedeki tüm yetişkinlere ocak ayının sonuna kadar güçlendirici aşıları uygulamayı hedefliyor.

Bunun yanı sıra Omicron mutasyonunun görüldüğü İngiltere'de, yurtdışından gelen herkesin ülkedeki 2'inci gününde PCR testi yaptırmaları ve negatif test sonucu alana kadar kendilerini izole etmeleri gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading