Yandex Metrica
SON DAKİKA
İngilizlerin kış korkusu: Ya açlıktan öleceğiz ya da soğuktan

İngilizlerin kış korkusu: Ya açlıktan öleceğiz ya da soğuktan

İngiltere'de yaşanan enflasyon krizi, önümüzdeki kışa yönelik korkuyu artırdı. Geçen yıl Galler'de ve İngiltere'de yaklaşık 10 bin kişinin soğuktan hayatını kaybettiği belirtilirken önümüzdeki kış bu sayının daha da artacağından endişe ediliyor.

Dünya

23.01.2024, 22:12

CNN'in haberine göre İngiltere'nin Oxfordshire kontluğunda yaşayan 77 yaşındaki bir kadın, son üç ayda günde sadece bir kez sıcak yemek yediği için yaklaşık 25 kilo verdi. CNN'e konuşan Yvonne DeBurgo, akşam yemeğinde sadece bir parça meyve veya sandviç yediğini söyledi. 

İngiltere'de enerji, gıda ve yakıtta hızla artan maliyetler nedeniyle temmuz ayında enflasyon 40 yıl aradan sonra ilk kez %10'un üzerine çıktı. İngiltere Merkez Bankası, enflasyonun yıl sonuna kadar %13'e yükseleceğini beklerken analistler ise önümüzdeki yılın başlarında rakamların daha da yükselebileceğini söylüyor. 

Rusya teröristlere işkence görüntülerini paylaştı: Putin kime gözdağı veriyor? Haberi Görüntüle

Yvonne DeBurgo

İşgalci İsrail Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırını bombaladı: 12 ölü Haberi Görüntüle

'İSKELET GİBİ OLMAK İSTEMİYORUM'

Artan yakıt fiyatlarından dolayı kış aylarında gelecek faturalardan endişeneldiğini söyleyen 77 yaşındaki DeBurgo, 'Sonunda iskelet gibi olmak istemiyorum. Bu süreç bitecek ama o zamana kadar yemek yiyip yiyemeyeceğimi bilmiyorum' dedi. 

Tel Aviv savaş alanına döndü! Netanyahu karşıtları sokakları ateşe verdi Haberi Görüntüle

JOHNSON SUÇU UKRAYNA SAVAŞI'NA YÜKLÜYOR

CNN'in haberine göre İngiltere'de yıllık enerji faturaları %80'lik bir artış gösterdi. Boris Johnson'ın kriz ortamında, bir aydan kısa bir süre içinde iki kez tatile çıktığına dikkat çeken CNN, eleştirmenlerin Johnson'ı bütün kabahati Ukrayna Savaşı'na yüklemekle suçladığını belirtti.

Son dakika... Genel Kurul'da kabul edildi: BM'den İslamofobi ile mücadele... Haberi Görüntüle

ADAYLARIN KRİZE YÖNELİK PLANI YOK

CNN'in haberine göre araştırmalar, önümüzdeki seçimlerde yaşlı nüfusun Muhafazakarlara oy verme olasılığının daha yüksek olduğunu gösterirken, adaylardan hiçbiri, o yaş grubunda olduçka şiddetli bir şekilde hissedilen yaşam maliyeti kriziyle nasıl başa çıkılacağına dair net bir plan yapmadı.

ABD'de İran Devrim Muhafızları alarmı! 50 eyalete uyarı yazısı gönderildi:... Haberi Görüntüle

KRİZDEN ÖNCE DE YOKSULLUK VARDI

Daha İyi Yaşlanma Merkezi'nin verilerine göre, kriz öncesinde de yaklaşık 2 milyon emekli yoksulluk içinde yaşıyordu. Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı'na bağlı birinlerin aktardığı veriler, emeklilerin %44'ünün ana gelir kaynağının emekli maaşları olduğunu gösteriyor. Devlet emekli maaşı, Nisan'da %3,1 artsa da o zamanki enflasyon oranı olan %9'un oldukça altında kaldı.

Independent Age tarafından Haziran ve Temmuz aylarında yapılan bir ankette, İngiltere'de birçok katılımcının artık ısıtıcı kullanmadığı, evini temizleyemediği veya tatile çıkamadığı gibi sonuçlar ortaya çıktı.  Daha İyi Yaşlanma Merkezi raporuna göre bu tür yoksulluk, sağlık koşullarını daha da kötüleştiriyor ve yaşam beklentisi de düşüyor.

Tren kazasında kopan bacağı yedi! Amerikalı evsiz adamdan akıl almaz... Haberi Görüntüle

YAKIT YOKSULLUĞU SAĞLIK HİZMETLERİNİ ETKİLİYOR

Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Hizmeti'nde liderleri temsil eden bir organ olan NHS Konfederasyonu ise yakıt yoksulluğunun "sağlık hizmeti ihtiyacında kısır bir döngü" yarattığını öne sürdü.

Fibromiyalji gibi rahatsızlıklarından dolayı önümüzdeki kıştan endişelenen 77 yaşındaki DeBurgo, "Hükümet, ya açlıktan ölmemiz ya da donarak ölmemiz gerektiğini düşünüyor" dedi.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'den THY açıklaması: 'Elhamdülillah' Haberi Görüntüle

Hindistan'ın başı Bayraktar TB2 filosuyla dertte! Tehditler birbiri ardına geldi Haberi Görüntüle

Yvonne DeBurgo

ABD Netanyahu'yu gözden çıkardı: 'Netanyahu artık İsrail'in ihtiyaçlarına uygun değil' Haberi Görüntüle

10 BİN KİŞİ SOĞUKTAN HAYATINI KAYBETTİ

Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Hizmeti verilerine göre 2021 yılında İngiltere ve Galler'de yaklaşık 10 bin kişi evleri çok soğuk olduğu için hayatını kaybetti. Uzmanlar önümüzdeki kış yakıt fiyatları nedeniyle bir insani kriz yaşanmasından endişe ediyor.

İsrail esir takasıyla serbest bıraktığı Filistinlileri yeniden gözaltına alıyor Haberi Görüntüle

SAĞLIK SEKTÖRÜ ÇÖKME NOKTASINDA


CNN'in haberinde, İngiltere'de sağlık sektörünün çökme noktasında olduğunu belirtilirken hastanelerde personel eksikliği olduğunu ve çok uzun kuyruklar oluştuğuna dikkat çekildi. Vatandaşlar yaklaşık 40 saat ambulans ve 20 saat doktor sırası bekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading