Yandex Metrica

Sitede Ara

İngiliz solcusundan Türkiye'yi durdurun çağrısı! PKK/YPG'ye öyle bir destek verdi ki...

İngiliz solcusundan Türkiye'yi durdurun çağrısı! PKK/YPG'ye öyle bir destek verdi ki...

İngiltere'de İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn'in Türkiye düşmanlığından gözü dönmüş bir şekilde yazdığı satırlar, Kandil'deki PKK elebaşlarının ifadelerini bile arattı!

Dünya

23.01.2024, 19:23

İngiltere'de İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn, Türkiye'ye karşı PKK/YPG'ye açıkça destek verdiğini ilan ederek herkesi Ankara'ya karşı mücadele etmeye çağırdı. 2019'daki seçimlerde ağır bir hezimet yaşayınca parti genel başkanlığını bırakmak zorunda kalan milletvekili Corbyn, hem sosyal medya hesabında hem de 'İlerici Enternasyonel' adlı oluşumun sitesinde skandal paylaşımlar yaptı. 

Türk ordusunun 'Kürt halkına ve diğer etnik-dini topluluklara karşı NATO destekli bir savaş yürüttüğünü' ileri süren İşçi Parti'li Corbyn, yazdığı birbirinden ilginç satırlarla Kandil'deki PKK elebaşlarını aratmadı. 

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de muhalefetteki Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) baskı altına alarak, Irak'ta yeni bir askeri harekât başlatarak, Suriye'de yeni bir işgal tehdidinde bulunarak ve Avrupa'daki Kürt dayanışmasına baskı yapılması çağrısıyla, Kürt halkına karşı savaşını her cephede yoğunlaştırıyor" diyen İngiliz vekil, Suriye'ye yapılacak müdahaleyi 'gündem değiştirme çabası' olarak tanımladı. 

Yazısında Türkiye'yi Irak kuzeyindeki operasyonlardan ötürü de eleştiren Corbyn, Pençe-Kilit Harekâtı'nın 'Kürt güçlerine ve sivillere karşı yapıldığını' ileri sürdü. PKK terör örgütü adına algı yönetimi çabasına giriştiği görülen Corbyn'in, Irak kuzeyinde KDP (Barzani) güçlerinin teröristlerle mücadeleye katıldığı gerçeğine hiç değinmedi. 

PKK'nın Suriye'nin 3'te 1'ini ABD desteğiyle işgal ettiğinden de bahsetmeyen Corbyn, "Suriye halkı Rojava devriminin 10. yıldönümünü kutlamaya hazırlanırken Erdoğan 30 kilometre derinliğindeki güvenli bölgeyi işgal etme niyetini açıkladı" dedi. 

Kandil'deki örgüt elebaşlarının kampanyası doğrultusunda Türk ordusunun Suriye harekâtını bir 'etnik temizlik çabası' olarak göstermek isteyen İngiliz solcusu, bir yandan NATO'nun 'dünya genelinde savaşlara sebep olduğu' gerekçesiyle kaldırılmasını istersen, öte yandan PKK/YPG'ye NATO desteğini görmezden geldi. 

İlerici Enternasyonel Grubu'nun temsilcisi Jeremy Corbyn, önümüzdeki günlerde Erbil'e bir ziyaret gerçekleştireceklerini de açıkladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading