Yandex Metrica
SON DAKİKA
İngiliz medyası Türkiye'deki depremi böyle duyurdu: Her 2 kişiden 1'i bu kentte öldü

İngiliz medyası Türkiye'deki depremi böyle duyurdu: Her 2 kişiden 1'i bu kentte öldü

Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla meydana gelen ve 41 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği çifte depremin yankıları devam ederken dünya basını bölgedeki gelişmeleri anbean okurlarına aktarıyor. İngiliz Daily Mail gazetesi Hatay Belediye Başkanı Lütfü Ateş'in sözlerini okurlarına aktardı.

Dünya

03.02.2024, 02:16

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini aşarken enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Büyük felaketin yankıları dünya basınında devam ederken İngilizlerden dikkat çeken bir yorum geldi.

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Ateş'in sözlerini okurlarına aktaran İngiliz Daily Mail gazetesi, büyük felakette en büyük can kayıplarının Hatay'da yaşandığına dikkat çekti. Gazete, Hüseyin Ateş'in Hatay'da 21 bin kişinin hayatını kaybettiğini duyurduğunun altını çizdi.

Macaristan Başbakanı Orban'dan NATO uyarısı: 'Savaşa doğru ilerliyoruz' Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GENELİNDE ÖLENLERİN YARISINDAN FAZLASI HATAY'DA

Söz konusu haberde Türkiye'deki toplam vefat sayısının 41 bine yaklaştığı bilgisinin altını çizildi ve bu açıklama ışığında 'Bu rakam tüm Türkiye genelinde ölenlerin yarısından fazlası' ifadelerine yer verildi.

Katliamın baş ortağı ABD'den Gazze hassasiyeti: 'Filistinli sivilleri korumak ahlaki... Haberi Görüntüle

ABD'DEN TÜRKİYE'YE 100 MİLYON DOLAR YARDIM

Alman DW gazetesi ise ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Türkiye ziyaretine haberinde yer verdi. Alman DW, ABD'li bakanın daha fazla yardım sözü verdiğini yazdı. Washington Post 'Blinken, Türkiye deprem bölgesini gezdi, 100 milyon Dolar daha yardım açıkladı' başlıklı haberinde ABD'li bakanın bu hamlesi için 'destek jesti' değerlendirmesinde bulunuldu.

CNN International da büyük felaketin ardından şu ifadelere yer verdi; ''Türkiye, depremzedeler için kurtarma çalışmalarının çoğunu durdurdu'' BBC de arama kurtarma çalışmalarının iki alan dışında sona erdiğini yazdı.

Cidde'de önemli görüşme: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı bin Ferhan, ABD... Haberi Görüntüle

ATSU'NUN NAAŞI ÜLKESİNE GÖNDERİLDİ

New York Post ise Hatay'ı yerle bir eden çifte depremde hayatını kaybeden Hatayspor'un Ganalı futbolcu Atsu'nun naaşının ülkesine gönderildiği bilgisini okurları ile paylaştı.

İsrail'den yeni vahşet! İHA ile sivilleri böyle vurdular Haberi Görüntüle

İslam'la şereflendi! Kök hücre ilacının mucidi Prof. Dr. Henry Klassen... Haberi Görüntüle

HAYVANLAR DA ETKİLENDİ

Katar merkezli Al Jazeera, 'Depremlerin yol açtığı muazzam insan acısı arasında hayvanlar da büyük ölçüde etkilendi' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading