Yandex Metrica
SON DAKİKA
İngiliz gazetesinden Türkiye için kampanyası: Onlara yardım edin

İngiliz gazetesinden Türkiye için kampanyası: Onlara yardım edin

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem dünyada geniş yankı uyandırdı. İngiliz Sun gazetesi Türkiye'deki depremzedeler için bir yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 20:24

Türkiye, Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla gelen depremlerle sarsıldı. Saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde şiddetli deprem meydana geldi. Deprem, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da da hissedildi. 10 ile bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar meydana geldi. Dün öğle saatlerinde ise yine Kahmramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde deprem oldu. Türkiye'deki deprem, dünya basınında geniş yer alırken uluslararası ajanslar 'son dakika' olarak verdi.

Stoltenberg'ten Türkiye mesajı: Savaş uçaklarına yatırım yapma çabaları önemli Haberi Görüntüle

DEPREM YERLE BİR ETTİ

Financial Times gazetesi, Türkiye'deki depremleri 'son 84 yılın en büyük depremi' diye duyurdu. Söz konusu haberde son 100 yıldaki en büyük doğal afetin ülkenin güneydoğusundaki mahalleleri ve Suriye'nin kuzeyini yerle bir ettiğini belirtti.


 

Moskova'daki terör saldırısı sonrası Putin'den ilk açıklama: Bu suçun arkasındaki... Haberi Görüntüle

SON 100 YILIN EN GÜÇLÜ SARSINTISI

İngiliz The Guardian gazetesi, "Türkiye ve Suriye'yi vuran depremde binlerce ölü" başlığı ile haberi okularına sunarken birinci sayfasında Diyarbakır'da enkaz altından çıkartılan bir kız çocuğunun fotoğrafını kullandı. Gazete ayrıca depremin son 100 yılın en güçlü sarsıntıları olduğuna dikkat çekti.



THE TIMES: BİNLERCE KİŞİ UYKUSUNDA ÖLDÜ

Times gazetesi de Türkiye'deki depreme geniş yer ayırırken birinci sayfasında Diyarbakır'daki aynı fotoğrafı kullandı. Söz konusu haberde "Dev deprem, binlerce kişiyi uykusunda öldürdü" ifadelerine yer verildi. Gazetenin haberinde Türkiye ve Suriye'deki ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtilirken dünya genelinden yardım önerilerinin yağdığı ifade edildi.

Biden’ın yanında Filistine destek verdi! İrlanda Başbakanı istifa kararı aldı! Haberi Görüntüle

YÜZ YILDIR YAŞANAN EN BÜYÜK DEPREM

Daily Telegraph gazetesi, Türkiye'yi derinden yaralayan deprem haberini manşetten verdi. Gazete, Hatay'da enkazdan çıkartılan bir gencin fotoğrafını kullandı. Yine aynı haberde Türkiye'de 100 yıldır yaşanan en büyük depremde binlerce kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.



THE SUN'DAN TÜRKİYE İÇİN YARDIM KAMPANYASI

İngiliz Sun gazetesi ise Türkiye için yardım kampanyası düzenledi. "Onlara yardım edin" manşetiyle çıkan gazete, enkaz altında kalan ve hayatını kaybeden insanların sayısının artmasından korkulduğunu belirtti. Gazete ayrıca, depremzedelere bir yardım kampanyası başlattığını duyurdu ve okuyucularından kampanyalarına destek olmasını istedi.

ABD adresi gösterdi: Türkiye olmadan Gazze'de çözüm zor Haberi Görüntüle

DEHŞET İÇİNDE UMUT ANI

Daily Mirror gazetesi, depreme geniş ayırdı ve yüz yılın felaketini ilk sayfasından verdi. Gazete birinci sayfasında, enkaz altında çıkartılan bir çocuğun fotoğrafını kullanırken şu başlığı kullandı; "Dehşetin içinde bir umut anı" başlığını kullandı.

Dünyada salgına dönüşen LGBT terörüne karşı isyan büyüyor: İngiltere'den dikkat... Haberi Görüntüle

ENKAZDAN ÇIKARILAN ÇOCUĞUN FOTOĞRAFINI KULLANDILAR

Metro gazetesi de, Türkiye'de 10 ili vuran ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği iki büyük depremin ardından çöken bir binanın enkazından çıkarılan bir çocuğun fotoğrafıyla öne çıktı.

Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak füze hamlesi! Blinken detayına dikkat Haberi Görüntüle

DEPREM KORKUSU

Daily Express gazetesi de Türkiye'nin enkaz altında kalan insanları kurtarmak için zamanla yarıştığını belirttiği haberinde 'Deprem korkusu' başlığıyla okurların karşısına çıktı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading