Yandex Metrica
SON DAKİKA
İngiliz Boris, Bayraktar TB2 SİHA'ları yine övdü: Oyun bozucu

İngiliz Boris, Bayraktar TB2 SİHA'ları yine övdü: Oyun bozucu

Rus işgaline karşı konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in birliklerinin her biri Ukrayna'dan ayrılana kadar Rusya'ya yönelik yaptırımların yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti. İngiltere Başbakanı ayrıca, Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA'ların savaş meydanında "oyun bozucu" rol oynadığını ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 19:04

İngiltere Başbakanı Johnson, Avam Kamarası'nın bir komitesinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili iç karartıcı mevzulardan birinin, "Putin'in olup bitenlerle ilgili gerçeği Rus halkından saklamaya çalışırken gösterdiği acımasızlık" olduğunu söyleyen Johnson, İngiliz hükümetinin, dezenformasyonla mücadele için bilgi ünitesi olduğunu söyledi.

Rus istihbaratı açıkladı: Kanlı saldırının arkasında 3 ülke var Haberi Görüntüle

"RUSLAR OLUP BİTENLERE UYANDI"

Johnson, İngiltere'nin yaklaşımının, insanlara karşı "açık sözlü" olmak olduğunu ve Ukrayna sınırındaki Rus birlikleri hakkında bilgiler paylaştıklarını belirterek, "İnsanlar, Putin'in söylediği yalanlara karşı çok savunmasız." ifadesini kullandı.

Boris Johnson, ancak şu anda Rusya'da insanların olup bitenlere uyandığına dair işaretler gördüklerinin altını çizdi.

Hollanda'dan Gazze için ses getirecek eylem: Ölen çocuklar için 14... Haberi Görüntüle

"YAPTIRIMLARI YOĞUNLAŞTIRMALIYIZ"

Johnson, Rusya'ya yönelik yaptırımların da devam etmesi gerektiğine işaret ederek, "Kanaatimce, (Rusya Devlet Başkanı Putin'in) birliklerinin her biri Ukrayna'dan çıkana kadar yaptırımları yoğun bir programla artırmaya devam etmeliyiz." ifadesini kullandı.

İngiltere Başbakanı Johnson, ülkesinin, kendisini savunan Ukrayna halkına verdiği desteği artıracağını vurguladı.

AB'den Batı Şeria kararı: Şiddet eylemlerine katılan Yahudilere yaptırım uygulanacak Haberi Görüntüle

"BAYRAKTAR TB2 OYUN BOZUCU"

Johnson, ayrıca, İngiltere'nin Ukrayna'ya sağladığı STARStreak yüksek hızlı hava savunma füzeleri ile Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA'ların sahada "oyun bozucu" rol oynadığını bildirdi. Johnson geçtiğimiz günlerde, "Türkiye'nin Ukrayna'ya en önemli katkısı Bayraktar TB2'lerdir" ifadelerini kullanmıştı.

Rusya'daki terör saldırısında ölü sayısı arttı: 3 şüpheli daha tutuklandı Haberi Görüntüle

"İNGİLTERE PUTİN'İ DEVİRMEYİ HEDEFLEMİYOR"

Johnson, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Putin için sarf ettiği "Bu adam iktidarda kalmamalı" sözlerinin hatırlatılması üzerine, İngiltere'nin Rusya'da rejim değişikliği veya Putin'in görevden alınmasını amaçlamadığını belirterek, "Biz sadece Ukrayna halkını korumaya yardım etmek ve onları kesinlikle barbarca ve mantıksız şiddete karşı korumak için yola çıkıyoruz." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading