Yandex Metrica
SON DAKİKA
İmran Han ve destekçileri İslamabad'a yürüyor!

İmran Han ve destekçileri İslamabad'a yürüyor!

Pakistan eski Başbakanı İmran Han ve destekçilerinin Lahor'dan başkent İslamabad'a yürüyüşü başladı. 4 Kasım'da İslamabad'a varması beklenen İmran Han'ı başkentte 13 bin polis bekliyor.

Dünya

23.01.2024, 22:14

Pakistan eski Başbakanı İmran han "Gerçek Özgürlük Yürüyüşü" Lahor'dan başkent İslamabad'a yürüyüş düzenledi. Lahor'daki Liberty Chowk'tan başlayan uzun yürüyüş, Ferozepur Yolu, Icchra, Azadi Chowk, Mozang, Data Darbar tarafı ve Muridke'den geçecek. Kamonki, Gujranwala, Daska, Sumbrial, Lala Musa, Khariyan, Gujjar Khan ve Rawalpindi'den sonra federal başkentte son bulacak.

Pakistan eski Başbakanı İmran Han

Macron, Rusya'yı 'düşman' ilan edip tehditler savurdu: 'Tüm seçenekler mümkün' Haberi Görüntüle

BİNLERCE KİŞİ İMRAN HAN İLE BAŞKENTE YÜRÜYOR

Lahor'da binlerce destekçisiyle bir araya gelen İmran Han Lahor'dan başkent İslamabad'a kadar yürüyecek. İmran Han'ın destekçileri "ithal hükümetin kabul edilemeyeceğini" söyleyerek hükümet karşıtı sloganlar attı. 

Son dakika... İsrail Gazze'de yardım bekleyenlere ateş açtı: 6 ölü! Haberi Görüntüle

'YAĞMACILARDAN VE HIRSIZLARDAN KORUMAK İÇİN'

Lahor'da partililerine seslenen Han, büyük yürüyüşün Pakistan'ı yağmacılaran ve hırsızlardan korumak için yapıldığını söyledi. Destekçilerinden provokasyonlara karşın barışçıl olmalarını istedi. 

Başı ABD çekiyor: Aylardır katliam yapan İsrail'e silah yağmış! Haberi Görüntüle

ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDAN İMRAN HAN DESTEKÇİLERİ GELİYOR

Lahor'daki Pakistanlıların yanı sıra Pakistan'ın çeşitli şehirleirinden İmran Han destekçileri Başkent İslamabad'a gitmek üzere harekete geçti. İmran Han ve destekçilerinin 4 Kasım'da başkente ulaşması planlanıyor. 

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 6. Ortadoğu turuna çıktı: İsrail son... Haberi Görüntüle

İÇİŞLERİ BAKANI "AFYA SALDIRISI" DEDİ

İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, herhangi bir "mafya saldırısına" karşı uyardı, Pakistan'ın üst mahkemesi daha önce hükümetfederal başkente uzun yürüyüşünü derhal durdurma emri talebini reddetti.

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah

Moskova'daki saldırının olağan şüphelisi Ukrayna'dan açıklama: 'Hiçbir ilgimiz yok' Haberi Görüntüle

13 BİN POLİS İMRAN HAN'I BEKLİYOR

İmran Han, hükümetin erken seçim tarihini açıklamaması sebebiyle yürüyüş yapacağını duyurmuşt ve ardından İslamabad'da güvenlik önlemleri artırılmıştı.  Başkent çevresine 13 bin polis ve çok sayıda gözaltı timi konuşlandırılmıştı. İmran han'ın başkente yaklaşmasıyla  güvenlik görevlilerinin çokn daha artırılması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading