Yandex Metrica

Sitede Ara

İmran Han'ın tutuklanması yasa dışı bulundu: Pakistan Anayasa Mahkemesi'nden tahliye kararı!

Pakistan'da Anayasa Mahkemesi, eski Başbakan İmran Han'ın tutuklanmasını yasa dışı buldu ve Han'ın tahliye dilmesine karar verdi.

Dünya

23.01.2024, 20:52

Pakistan'da Anayasa Mahkemesi, Pakistan Adalet Hareketi Partisinin (PTI), Han’ın tutuklanmasına karşı yaptığı itirazı değerlendirdi. Geo News televizyonunun verdiği habere göre mahkeme, Han’ın tutuklanmasının "yasa dışı" olduğuna ve bir an önce tahliye edilmesine hükmetti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Ömer Ata Bandial, Han'a yargılandığı davaların duruşmalarına katılması için yarın İslamabad Yüksek Mahkemesine gitmesini ve başkentteki Polis Misafir Evinde "misafir olarak" kalmaya devam etmesi talimatı verdi.

ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz Haberi Görüntüle

HAN'I KORUMAK HÜKÜMETİN GÖREVİ

Bandial, Han’dan toplumda barış için hükûmet ile diyalog başlatmasını isteyerek eski başbakanın siyasi rakiplerini sevmese de bunun yapılması gerektiğini belirtti.

Nahkeme başkanı ayrıca Han'ın korunmasının hükûmetin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor: Bir ulus topyekün yok oluyor! Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor:... Haberi Görüntüle

HAN, ÖZGÜR VE ADİL SEÇİM İSTEDİ

İmran Han ise mahkemede ülkede özgür ve adil bir seçim istediğini söyledi. Destekçilerine de çağrıda bulunan Han, onlardan barışçıl kalmalarını, şiddet ve kundaklamadan uzak durmalarını, kamu ve özel mülklere saldırmamalarını talep etti.

Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Haberi Görüntüle

PROTESTOLARDA 9 GÖSTERİCİ ÖLMÜŞTÜ

İmran Han'ın 9 Mayıs'ta tutuklanmasının ardından başlayan gösterilerde 9 protestocu hayatını kaybetmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading