Yandex Metrica

İmran Han hakkında yeni karar: Eski Başbakan kefaletle serbest!

İmran Han hakkında yeni karar: Eski Başbakan kefaletle serbest!

Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han, yargılandığı 7 davadan kefaletle 19 Haziran’a kadar serbest bırakıldı.

Dünya

23.01.2024, 20:58

Pakistan basınındaki haberlere göre mahkeme, Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri İmran Han'ın yargılandığı 7 davada kefaletle 19 Haziran’a kadar serbest bırakılmasına karar verdi.

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik... Haberi Görüntüle

HAKKINDA 90'IN ÜZERİNDE DAVA BULUNUYOR

Eski başbakan hakkında 90'ı aşkın dava bulunuyor.

Haziran 2022'de koalisyon hükümeti, Han ve eşinin Pakistan'ın önemli emlak zenginlerinden Malik Riaz'dan Al Kadir Üniversitesinin inşa edilmesi için pahalı büyük bir arazi ve milyarlarca rupi aldığını iddia etmişti.

Ulusal Mali Sorumluluk Bürosu (NAB), Han'ın PTI hükümetinin Riaz ile bir anlaşma yaptığını ve bu anlaşmanın ulusal hazineyi 239 milyon dolardan fazla zarara uğrattığını belirtmişti.

İran'ı vurmaya hazırlanan İsrail'i durduran telefon: Bu gece değil İran'ı vurmaya hazırlanan İsrail'i durduran telefon: Bu gece değil Haberi Görüntüle

HAN SUÇLAMALARI KABUL ETMİYOR

Aralık 2019'da Riaz, "kara para" ile ilgili bir soruşturma kapsamında aralarında 239 milyon dolar değerinde mülklerin de bulunduğu mal varlığını Birleşik Krallık Ulusal Suç Ajansına teslim etmeyi kabul etmişti.

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah ise İngiliz yetkililerin kara para aklamayla bağlantılı olarak Pakistan'a 239 milyon doları iade ettiğini ancak Han'ın parayı ulusal hazinede tutmak yerine Riaz'a verdiğini bildirmişti.

PTI lideri Han ise NAB tarafından yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading