Yandex Metrica
SON DAKİKA
İmran Han'dan Pakistan halkına cihat çağrısı! Ordu İslamabad'a giden bütün yolları kapattı

İmran Han'dan Pakistan halkına cihat çağrısı! Ordu İslamabad'a giden bütün yolları kapattı

Pakistan'da darbe ile indirilen İmran Han, başkent İslamabad'da destekçileri ile miting yapmaya hazırlanırken, Pakistan halkına da cihad çağrısında bulundu. Diğer yandan Pakistan ordusu İslamabad'a giden tüm yolları kapattı.

Dünya

23.01.2024, 19:19

Pakistan'da dış müdahale ile indirilen eski Başbakan İmran Han, destekçilerini büyük bir miting için İslamabad'a davet ederken, Pakistan halkına da cihad çağrısında bulundu. 

İmran Han'ın bu çağrısı sonrası İslamabad'a giden tüm yollar mevcut hükümet tarafından kapatılırken Şahbaz Şerif konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İmran Han ülkede bir iç savaş başlatmak istiyor" diye konuştu. 

Blinken Netanyahu'yu uyarmış: 'Böyle giderse Gazze'de sıkışırsınız' Haberi Görüntüle

KUMPAS İLE BAŞBAKANLIK KOLTUĞUNDAN İNDİRİLMİŞTİ 

İmran Han'ın güven oylaması ile kumpas sonucu başbakanlık koltuğundan indirilmesi sonrası, partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) yönetiminde bulunan Peşaver'den İslamabad'a yürüyüş çağrısında bulundu. 

İsrail'de Gideon Saar hükümetten istifa etti: 'Savaşın gidişatı uluslararası siyaset... Haberi Görüntüle

ŞEHRE GİDEN BÜTÜN YOLLAR ORDU VE POLİS TARAFINDAN KAPATILDI 

Göstericilerin bugün şehre ulaşması beklenirken, Şahbaz hükümeti Han'ın destekçilerinin şehre girişini durdurma sözü vererek, söz konusu mitingi, 'ulusu bölme ve kaosu teşvik etme' girişimi olarak değerlendirdi. 

İslamabad yerel polisi bugün, tüm şehri abluka altına alırken, şehre giden ana yolllardaki giriş ve çıkış noktaları polis ve ordu tarafından kapatıldı. 

Rusya’da başkanlık seçimini Putin kazandı: Zafer konuşmasında 3. Dünya Savaşı... Haberi Görüntüle

POLİS PTI DESTEKÇİLERİNE EVİNDEN ALDI 

Diğer yandan PTI tarafından yapılan açıklamada, polisin gece boyunca yaptığı baskınlar sırasında yüzlerce PTI destekçisini tutukladığı ve gözaltına aldığı belirtildi. 

Trump'tan Biden'ı destekleyen Yahudileri kızdıracak açıklama: 'İsrail yok edilecek' Haberi Görüntüle

PAKİSTAN HALKINA CİHAD ÇAĞRISI 

Yürüyüş çağrısında bulunan İmran Han Peşaver'de gazetecilere konuyla alakalı açıklamada bulundu. 

Pakistan tarihindeki en büyük yürüyüşe öncülük edeceğini söyleyen İmran Han, "Bunu siyaset değil cihat olarak görüyorum" diye konuştu. 

Netanyahu izin verdi: Mossad Başkanı Barnea müzakereler için Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

BARIŞÇIL BİR YÜRÜYÜŞ DAVETİNDE BULUNMUŞTU

Ayrıca Han, 22 Mayıs'ta Peşaver kentinde yaptığı konuşmada, yeni hükümeti kabul etmeyeceklerini belirterek, destekçilerini erken seçimler için baskı yapmak üzere 25 Mayıs'ta başkent İslamabad'da barışçıl şekilde yürümeye çağırmıştı.

Diğer yandan sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Han, yürüyüşe katılacak olan herkese elinde Pakistan bayrağı ile gelmesi çağrısında bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading