Yandex Metrica

IMF'den ilk! Savaş halindeki Ukrayna'ya 15,6 milyar dolarlık kredi

IMF'den ilk! Savaş halindeki Ukrayna'ya 15,6 milyar dolarlık kredi

Bir yılı aşkın süredir Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna, yaklaşık 15,6 milyar dolarlık finansman paketi için Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşmaya vardı.

Dünya

23.01.2024, 20:36

IMF'den yapılan açıklamada, IMF misyon heyeti ile Ukraynalı yetkililerin, finansal istikrarı ve ekonomik toparlamayı destekleme dahil 48 aylık bir fon sağlanması konusunda teknik düzeyde anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Açıklamada, Ukraynalı yetkililerin talebi üzerine Gavin Gray liderliğindeki IMF heyetinin 8-15 Mart tarihlerinde Varşova'da Ukraynalı yetkililerle 4 yıllık bir ekonomik program hakkında görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

Yaklaşık 15,6 milyar dolar büyüklüğünde olduğu belirtilen finansman paketinin IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun onayına tabi olduğu ve kurulun gelecek haftalarda değerlendirmesinin beklendiği ifade edildi.

Anlaşmaya ilişkin açıklama yapan  ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise iddialı ve uygun şekilde şartlandırılmış bir IMF programının iyi yönetişimi güçlendirmek, yolsuzluk risklerini ele almak ve ihtiyaç duyulan mali desteği sağlamak dahil Ukrayna'nın reform çabalarını desteklemek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak , ABD ve ortaklarının sağladığı ekonomik yardımı da destekleyeceğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading