İlk kez görüntülendi! Deniz şeytanı nedir, nerede yaşar?

Okyanusun derinliklerinde yaşayan Melanocetus bir diğer adı ile siyah deniz şeytanı ilk kez görüntülendi. Fakat Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran deniz şeytanı yaşadığı yer merak edilmeye başlandı.
Normal şartlarda okyanusun 200 ila 2000 metre derinliklerinde yaşayan deniz şeytanı balığının gün ışığında yüzeye çıkması, deniz biyologları ve doğa meraklıları için sürpriz bir gelişme oldu.
DENİZ ŞEYTANI NEREDE YAŞAR?
Siya deniz şeytanı, genellikle okyanusun 'gece yarısı bölgesi' olarak adlandırılan 200 ile 2000 metre arasındaki derinliklerde bulunuyor. Bu bölge, güneş ışığının neredeyse hiç ulaşamadığı, soğuk ve basıncın çok yüksek olduğu bir alan olarak tanımlanıyor.
Atlantik, Hint ve Pasifik Okyanusları'nın tropikal ve ılıman bölgelerinde varlığını sürdüren deniz şeytanının yüzeye çıkması ise olağandışı bir durum olarak görülüyor. Bu gizemli canlı İspanya'nın Tenerife Adası açıklarında gün ışığında ilk kez görüntülendi.
DENİZ ŞEYTANININ ÖZELLİKLERİ
Okyanusun siyah şeyranı Melanocetus fener balığı türü olarak bilinir. Ayrıca bu balık kocaman ağzı, etkileyici dişleri ve avını cezbetmek için kullandığı biyolüminesan ışıkla tanınır.
Kadınları, erkeklerden çok daha büyüktür ve üreme sırasında erkekler, dişilerin vücuduna tamamen bağlanarak yaşamlarını sürdürür. Bu tür, karanlık denizlerde avlanmak için kafasındaki ışığını kullanmasıyla dikkat çekiyor.
DENİZ ŞEYTANI NEREDE GÖRÜLDÜ?
Deniz şeytanı İspanya'nın Tenerife Adası açıklarında, Condrik Tenerife araştırmacıları ve fotoğrafçı David Jara Boguna, Melanocetus'u gün ışığında canlı olarak ilk kez kaydedildi.
