Yandex Metrica

İlham Aliyev'e Macron tarifesi! Putin, misafirini Kremlin'deki uzun masada ağırladı

İlham Aliyev'e Macron tarifesi! Putin, misafirini Kremlin'deki uzun masada ağırladı

Ukrayna'yı işgal eden Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Kremlin'deki 'uzun masa'da ağırladı.

Dünya

23.01.2024, 18:51

Rusya'nın Ukrayna doğusuna yönelik işgal kararı sonrası bu ülkeyle ikili ilişkileri geliştirmek için Moskova'ya giden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, tuhaf bir muameleyle karşılaştı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de Aliyev'e 'Macron tarifesi' uyguladı. Koronavirüs salgını bahanesiyle 'mesafeli' durduğu liderleri ünlü uzun masada ağırlayan Putin, Aliyev'i de aynı masada ağırlamaktan çekinmedi. 

Putin, kendisiyle görüşmeye gelen konuğunu, "Bu talihsiz salgın normal iletişim kurmaya izin vermiyor ama yine de sizi gördüğüme sevindim" sözleriyle karşıladı. 

Rus lider son birkaç günde Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile samimi pozlar vermiş ve misafirleriyle oldukça yakın mesafede bir araya gelmişti.

Ukrayna krizinin çözümü konusuda Putin'le görüşmek için Moskova'ya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 8 Şubat'ta Kremlin'deki uzun masada ağırlanmış, ortaya çıkan fotoğraf dünya basınında bir süre alay konusu olmuştu. 

Putin, Macron'la görüştüğü uzun masada 15 Şubat'ta ise bu kez Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelmişti. Macron ve Scholz'a oldukça mesafeli duran Putin, aynı muameleyi bu kez Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e uyguladı. 

Bu durum Moskova'nın Kremlin'e verdiği mesaj olarak algılanıyor. Türkiye, Azerbaycan'ın Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtardığı 2. Karabağ Savaşı ve sonrasında Bakü ile peşpeşe ittifak adımları atmış, özellikle Ankara-Bakü arasında imzalanan Şuşa Beyannamesi Rusya tarafından oldukça soğuk karşılanmıştı. 

Şuşa Anlaşması, Türkiye ya da Azerbaycan'a bir üçüncü ülke tarafından düzenlenecek saldırılara ortak şekilde cevap vermeyi hükme bağlıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading