Yandex Metrica

İklim aktivistleri bu kez Van Gogh'u hedef aldı! Tabloya patates püresi fırlattılar

İklim aktivistleri bu kez Van Gogh'u hedef aldı! Tabloya patates püresi fırlattılar

İklim aktivistleri, sanat eserlerine yönelik vandalizm nitelikli eylemlerinin bu seferki hedefi Van Gogh'un "Ekici" adındaki 134 yıllık tablosu oldu. Tabloya sebze püresi fırlatan şahıslar kendilerini duvara bağladı.

Dünya

23.01.2024, 22:15

İtalya'da iklim aktivistleri bu kez de başkent Roma'da sergilenen Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un "Ekici (The Sower)" isimli tablosunu hedef aldı.

Haçlı ordusu İsrail için tek yürek! İran İHA'larını ABD, İngiltere ve Ürdün düşürdü! Haçlı ordusu İsrail için tek yürek! İran İHA'larını ABD, İngiltere... Haberi Görüntüle

SERGİ ZİYARETE KAPATILDI

İtalyan haber ajansı ANSA'nın servis ettiği habere göre, kendilerine "The Last Generation (Son Nesil)" adını veren bir grup aktivist, Bonaparte Sarayı'nda Van Gogh resimlerinin sergilendiği bölümde "Ekici" adıyla bilinen 1888 yapımı ünlü tabloya sebze püresi fırlattı. Bununla da yetinmeyen şahıslar kendilerini duvara bağlayarak kömür kullanımına ve iklim değişikliğine karşı sloganlar attı.

Güvenlik güçlerinin hemen müdahale ettiği aktivistlerin sergi alanından çıkarıldıkları ve söz konusu bölümün ziyarete kapatıldığı kaydedildi. Cam bir çerçeveyle korunduğu için tablonun sebze püresiyle gerçekleştirilen eylemden etkilenmediği vurgulandı. Söz konusu tablo, Hollanda'daki Kröller-Müller Müzesi'nden 26 Mart 2023'e kadar sergilenmek üzere getirilen 50 kadar sanat eserinden biri.

Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı! Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı! Haberi Görüntüle

"REZİL BİR EYLEM"

Bu arada, İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, iklim aktivistlerinin eylemine sert tepki gösterdi.
Sangiuliano, "Sanata saldırmak, şiddetle kınanması gereken rezil bir eylemdir. Kimliğimizin temeli olan kültür, kesinlikle korunmalı ve başka protesto biçimlerinin megafonu olarak kullanılmamalıdır" ifadelerini kullandı.

ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık yardım paketinde neler var? ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

İNCİ KÜPELİ KIZ DA HEDEF ALINMIŞTI

Dünyanın pek çok yerinde son dönemde iklim aktivistlerince önde gelen sanat eserlerine yönelik protesto eylemlerinde artış gözleniyor. İklim aktivistleri, kısa süre önce İngiltere'de Van Gogh'un "Ayçiçekleri" tablosuna domates çorbası atarken, Hollanda'da da Johannes Vermeer'in "İnci Küpeli Kız" tablosunu domates sosuyla hedef almıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading