Yandex Metrica

IKBY, Suriye'ye açılan iki sınır kapısını kapattı

IKBY, Suriye'ye açılan iki sınır kapısını kapattı

Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki saldırılarının ardından IKBY yönetimi yeni önlemler aldı. Irak-Suriye arasındaki iki sınır kapısı kapatıldı.

Dünya

23.01.2024, 17:34

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) bugün Suriye'ye açılan Semelka ve Fişhabur sınır kapılarını kapattığını bildirdi.

Karar, terör örgütü PKK'nın son dönemde Irak'ın kuzeyindeki Dohuk ve Zaho bölgelerinde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Peşmergelerine yönelik düzenlediği ve bazı Perşmergelerin yaşamını yitirmesine sebep olan saldırıların ardından alındı.

PKK, Kuzey Irak'ta eylem hazırlığında

Konuya ilişkin olarak yerel kaynaklara açıklama yapan IKBY yetkilileri, Semelka ve Fişhabur sınır kapılarını Suriye tarafını kontrol altında tutan Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) bundan sonra geçişlerin ancak Erbil'in onayına bağlı olacağının bildirildiğini aktardı.

Yetkililer, IKBY'nin terör örgütü PKK tarafından sağlık malzemeleri ve insani yardım gibi konular bahane edilerek Irak tarafında eylem hazırlığı yapıldığını istihbaratı üzerine iki sınır kapısındaki denetimlerin artırıldığını kaydetti.

PKK 8 Peşmerge'yi öldürmüştü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki askeri operasyonlarıyla köşeye sıkışan terör örgütü PKK, KDP Peşmergelerine saldırarak bölgeyi karıştırmayı hedefliyor.

Örgüt militanları, geçtiğimiz ay Dohuk ve Zaho'da düzenlediği saldırılarla 8 Peşmerge'yi öldürmüştü.

Saldırı, IKBY, Türkiye ve bazı diğer ülkeler tarafından kınanmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading