Yandex Metrica

IKBY'den terör örgütü PKK'ya tepki büyük: "Baş ağrısı"

IKBY'den terör örgütü PKK'ya tepki büyük: "Baş ağrısı"

Terör örgütü PKK, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin tepkisini çekiyor. Terör sebebiyle sınırdaki sivillerin evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını duyuran İKBY, PKK için "Baş ağrısı" ifadesini kullandı. Bölgedeki Ezidiler de terör örgütü PKK nedeniyle evlerine dönemiyor.

Dünya

23.01.2024, 22:12

Terör örgütü PKK Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin tepkisini çekiyor. Teröristlerin bulunduğu bölgelere mayın döşemesinden şikayet eden IKBY, terör sebebiyle sınırdaki sivillerin evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını duyurdu. Ezidiler de terör örgütü PKK nedeniyle evlerine dönemiyor.

Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Haberi Görüntüle

KENTLERİN İSMİ DEĞİŞTİRİLİYOR

IKBY'ye bağlı Peşmerge güçleri terör örgütü PKK'nın bölge halkı için tehdit olduğunu açıkladı. Teröristlerin yüzlerce köyün inşasına engel olduğunun altını çizdi. Terör sebebiyle sınırdaki insanların evlerini terk etmek zorunda kaldıkları aktarıldı. PKK için "baş ağrısı" ifadesi kullanıldı. Terör örgütlerinin bölgedeki yerleşim alanlarının isimlerini değiştirmesine de tepki gösterildi.

Dünyanın gözü 'misilleme' saldırısına çevrildi! ABD medyası tarih verdi: İran İsrail'e ne zaman saldıracak? Dünyanın gözü 'misilleme' saldırısına çevrildi! ABD medyası tarih verdi: İran... Haberi Görüntüle

EZİDİ LİDER TAHSİN BEG: PKK VARSA HUZUR YOK!

Terör örgütü PKK Ezidileri de tehdit ediyor. 8 yıl önce evlerini terk etmek zorunda kalan Ezidiler, geçen yıl imzalanan Sincar Anlaşması'na rağmen evlerine dönemiyor. Ezidi lider Mir Hazım Tahsin Beg, "Terör örgütü PKK ve Haşdi Şabi Sincar'da bulunduğu sürece bölgede huzur ve güven olmayacak" dedi. Irak hükümetinin Ezidi mültecilerin taleplerine karşı sessiz kaldığını söyledi. Bağdat ve Erbil yönetimlerinin geçen yıl imzaladığı, terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çıkarılmasını da kapsayan anlaşmanın uygulanmasını talep ettiklerini aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading