Yandex Metrica

İdlib'de, enkaz altından çocuk naaşı çıktı, BMGK toplanıyor

İdlib'de, enkaz altından çocuk naaşı çıktı, BMGK toplanıyor

Suriye Sivil Savunma Örgütü, bu sabah, 24 saat süren çalışmaların ardından İdlib'de rejim tarafından bombalanan yerde enkaz altından bir çocuğun naaşını çıkardı.

Dünya

23.01.2024, 17:40

Esed rejimi ve destekçisi Rusya ile İran’a bağlı mezhepçi terörist militanların yoğun hava ve kara saldırısına maruz kalan İdlib’de, 24 saat süren çalışmaların ardından bir çocuğun naaşı daha enkaz altından çıkarıldı.

Suriye Sivil Savunma Örgütü’nün verdiği bilgiye göre, rejim güçlerinin önceki dün sabaha karşı İdlib’in İhsem beldesine düzenlediği saldırıda enkaz altında kalan bir çocuğun naaşının bu sabah saatlerinde çıkarıldı.

Rejim güçlerinin önceki gün İhsem beldesine düzenlediği saldırıda, 3’ü çocuk 4’ü kadın olmak üzere 7 sivil yaşamını yitirmişti.

Savaşın kazananı ABD! Ukrayna'ya hava savunma sistemi satışına onay Savaşın kazananı ABD! Ukrayna'ya hava savunma sistemi satışına onay Haberi Görüntüle

BMGK, KAPALI OTURUM GERÇEKLEŞTİRİYOR

Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü: Soruşturma başlatıldı Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü:... Haberi Görüntüle

Öte yandan, Esed rejimi ve destekçilerinin artan saldırılarının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından ABD New Yok kentindeki BM binasında, bugün kapalı bir oturum gerçekleştirilecek.

Suriye’ye ilişkin siyasi çözüm sürecini harekete geçirme gündemiyle toplanacağı bildirilen oturumda, BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen de telekonferans yöntemiyle son gelişmeleri aktaracak.

Pedersen’in Suriye’de çözüm için uluslararası bir diyalog mekanizması kurmayı teklif edeceği belirtildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading