Yandex Metrica

İBB'den Öcalan'a 'diktatör' diyen kitaba sansür

İBB'den Öcalan'a 'diktatör' diyen kitaba sansür

Vadi Yayınları, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın nasıl bir "diktatör" olduğunu anlatan kitaplarının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Medya A.Ş. tarafından Metro İstanbul reklam alanlarına alınmadığını duyurdu. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'ndan tepki var.

Dünya

27.01.2024, 22:07

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın anlatıldığı "Son Diktatör" kitabı Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB tarafından "sakıncalı" sınıfına alındı. Vadi Yayınları, Öcalan' bir "diktatör" olarak anlatan kitaplarının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Medya A.Ş. tarafından Metro İstanbul reklam alanlarına alınmadığını duyurdu.

YAYINEVİ NE DEDİ?

Vadi Yayınları, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Metro İstanbul reklam alanlarında tanımını yapmak istedikleri Aytekin Yılmaz'a ait "Son Diktatör" ve "Yüzleşerek Barışmak" adlı kitaplara, İBB tarafından onay verilmediğini açıkladı. Vadi Yayınlarından yapılan açıklamada, bu iki kitabın PKK'nın örgüt psikolojisi ve Abdullah Öcalan'ın nasıl bir diktatör olduğuna yer verildiği belirtildi.

Yayınevi, İBB'den yapılan bilgilendirmede, kitap tanıtımlarına onay verilmeyiş nedeninin "Diktatör" kelimesinin sakıncalı bulunması olduğunu da ifade etti.

AK PARTİ İL BAŞKANI'NDAN TEPKİ
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de sansüre ''İyi düşünmek, iyiye yormak istiyorum ama bir cevap bulamıyorum'' sözleriyle sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

AYNI İBB DAHA ÖNCE PKK'LILARIN KİTABINI SATIŞA ÇIKARDI

Abdullah Öcalan'ı eleştiren kitabı siyasi bularak tanıtımını yapmayı reddeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gdaha önce terör örgütü PKK'nın kurucu üyesi olan terörist Sakine Cansız'ın ve Selahattin Demirtaş'ın PKK'lı kardeşi Nurettin Demirtaş'ın kitabını İBB raflarında satışa çıkarmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading