Yandex Metrica
SON DAKİKA

Hükümeti beceriksiz insanlar yönetirse böyle olur deyip dua istedi: İşte başlıyoruz

Rusya'nın Belarus'a nükleer bomba sevk etme kararının ardından Donald Trump tüm Amerikalıların dua etmesini istedi. Trump, Joe Biden'ı beceriksizlikle suçlarken Zelenski ise "ABD'nin yardımı olmadan savaşı kazanamayız" dedi. Bu arada Ukrayna ordusu 150 kilometre menzilli Amerikan hassas mühimmatını kullanmaya başladı.

Dünya

23.01.2024, 20:38

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belarus'a nükleer bomba sevk etme kararı, "Savaşı 24 saat içerisinde bitiririm" diyen eski ABD Başkanı Donald Trump'ı korkuttu. Ukrayna'daki savaşın bir nükleer savaş krizine evrilebileceğine işaret eden Trump, durumun bu noktaya gelmesinden mevcut ABD Başkanı Joe Biden'ı sorumlu tuttu. 

Truth Social platformunda, "İşte başlıyoruz! Tam da tahmin ettiğim gibi, şimdi 'büyük şeyler' ile oynuyoruz. N kelimesi (nükleer) artık cümle içinde önde ve ortada kullanılıyor" diye yazan Donald Trump, Amerikalıların Tanrıya dua etmesini istedi. 

Trump, "Bu duruma biz sebep olduk. Hükümetinizi beceriksiz insanlar yönetirse böyle olur. Şu anda size tek söyleyebileceğim, DUA EDİN!" şeklinde mesaj paylaştı. 

Ukrayna'ya ABD ve Avrupa ülkelerinin tank sevk ettiğini hatırlatarak bunun bir felakete yol açacağı uyarısında bulunan Trump, "Önce tanklar gider, sonra sıra nükleer bomba gelir. Bu çılgın savaşı hemen bitirin. Bunu yapmak çok kolay" şeklinde çağrıda bulundu. 

Rusya teröristlere işkence görüntülerini paylaştı: Putin kime gözdağı veriyor? Haberi Görüntüle

ABD DIŞİŞLERİ: NÜKLEER RİSK YOK

ABD Dışişleri Bakanlığı ise Rusya'nın henüz nükleer silah kullanmayacağından neredeyse emin. Newsweek'e konuşan ABD Dışişleri sözcüleri, "Kendi stratejik nükleer duruşumuzu ayarlamak için herhangi bir neden veya Rusya'nın nükleer silah kullanmaya hazırlandığına dair herhangi bir işaret görmedik. NATO ittifakının toplu savunma konseptine bağlı kalmaya devam ediyoruz" açıklaması yaptı. 

ABD'de başkanlık yarışı kızıştı! Biden, bağışta Trump'a büyük fark attı Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: YARDIM OLMADAN KAZANAMAYIZ

Vladimir Zelenski

Bu arada Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, askerlerinin Bahmut'ta direnişi sürdüreceğini belirterek 'o bölgede direnmenin gereksiz olduğunu' ileri süren Amerikan ve İngiliz kurmaylarına şu mesajı verdi: 

"Eğer Bahmut düşerse Putin bunu hem kendi toplumuna hem de Çin ve İran'a 'zafer' olarak pazarlayıp uluslararası destek kazanmaya çalışacak. Aynı zamanda Ukrayna'yı kabul edilemez tavizler için zorlayacak." 

Zelenski bununla birlikte, Rus işgaline direnirken ABD yardımlarına bağımlı olduklarını bir kez daha itiraf etti. Zelenski, "ABD bize yardım etmeyi bırakırsa biz savaşı kazanamayız" diye konuştu. 

Netanyahu ABD'yi tehdit etmişti: İsrail heyetinin ziyareti iptal edildi Haberi Görüntüle

150 KM MENZİLLİ MÜHİMMAT ATEŞLENDİ

Leopard ve Challenger tanklarının ulaştığı Ukrayna'ya Amerikan Abrams tanklarının da sevk edilmesi için çalışmalar sürüyor. Ukrayna'ya verilmek üzere Almanya'ya gönderilen Abrams tanklarını kullanma eğitimleri devam ediyor. 

Öte yandan ABD'nin şubat ayı başında açıkladığı yardım paketinde yer alan 'hassas güdümlü mühimmat' Ukrayna ordusunun eline geçti. Rusya kaynakları, hava savunma radarlarının Amerikan GLSDB hassas güdümlü mühimmatı tespit ettiğini belirtiyor.

HIMARS topçu roket lançerinden fırlatılabilen kanatlı uçar bombaların 150 kilometre menzili bulunuyor. Böylelikle 70 kilometrelik HIMARS topçu roketi menzili, son parti teslimatla birlikte 150 km'ye çıkarılmış oldu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading