Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hollywood filmi gerçek oldu! Pilot havada bayılınca kullanmayı bilmeyen yolcu, uçağı indirmeyi başardı

Hollywood filmi gerçek oldu! Pilot havada bayılınca kullanmayı bilmeyen yolcu, uçağı indirmeyi başardı

ABD'nin Florida eyaletine doğru seyahat eden uçağın pilotu bayılınca kuleyle irtibata geçen yolcu, uçağı sorunsuz şekilde havalimanına indirmeyi başardı. İşte detaylar...

Dünya

21.03.2024, 19:48

Filmlere konu olacak olay ABD'de yaşandı. Uçağın nasıl uçacağını bilmeyen yolcu harika bir iş başardı.

İsrail Mescid-i Aksa'ya girişleri kısıtlamaya devam ediyor: Kapılara demir bariyerler... Haberi Görüntüle

"PİLOTLUK HAKKINDA HİÇBİR FİKRİM YOK"

LiveATC.net sitesinde yayınlanan ses kaydında, Fort Pierce'daki kuleyle irtibata geçen bir yolcunun, pilotun rahatsızlandığını, uçağı nasıl uçuracağına dair "hiçbir fikri olmadığını" söylediği duyuldu.

Bahamalardan havalanan ve olay anında Florida'nın güney kesimlerinde seyrettiği anlaşılan Cessna Caravan tipi uçaktaki birkaç kişiden biri olduğunu söyleyen yolcu, hava trafik kontrolörlerinin yardımı sonucu uçağı Palm Beach Uluslararası Havalimanı'na zarar vermeden indirmeyi başardı.

Soldaki hava trafik kontrolörü sağdaki uçağı indiren yolcu

ABD'li dergiden itiraf niteliğinde analiz: Türkleri kısıtlamak için destek veriyoruz Haberi Görüntüle

KULE İLE KONUŞTU

Kule görevlisi, ismi belirtilmeyen yolcuya, "Uçağın kanatlarını düz tutmaya çalışarak alçalmayı deneyin. Kontrol kolunu ileri doğru itin ve çok yavaş bir hızda inmeye, kıyıyı kuzeye veya güneye doğru takip etmeye çalışın" diyerek yönlendirme yaptı.

Kuleyle iletişime geçtikten 4 dakika sonra radarda görünen uçak, hiçbir uçuş deneyimi olmadığı halde sakinliğini korumayı başaran ve direktifleri yerine getiren yolcu tarafından güvenli ve sorunsuz bir şekilde indirildi.

O sırada kuleyle irtibatta olan American Airlines pilotunun şaşkın ifadeleri de ses kaydına yansıdı. Daha sonra uçağın Palm Beach Uluslararası Havalimanına indiğini gösteren görüntüler, ABD medyasında yayınlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading