Yandex Metrica

Hollanda ve İtalya'dan sonra Fransa da ayrıldı! Enerji Şartı Anlaşması üyelerini bir bir kaybediyor

Hollanda ve İtalya'dan sonra Fransa da ayrıldı! Enerji Şartı Anlaşması üyelerini bir bir kaybediyor

Avrupa, Rusya'nın gaz yaptırımları sonrası yeni çıkış yolları ararken geçtiğimiz günlerde Hollanda'nın ardından Fransa da Enerji Şartı Anlaşmasından çekilme kararı aldıklarını duyurdu. Söz konusu kararı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron açıkladı.

Dünya

21.03.2024, 20:06

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş Avrupa başta olmak üzere enerji krizine sebep olmuştu. Avrupa ülkelerinde enerji fiyatları 8 aylık süreçte katlanarak artarken, ülke liderleri kışı en az zararla atlatmak için çeşitli yöntemlere başvurmuşu. 

BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda bakın ne yaptı? BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE HOLLANDA VE İTALYA ANLAŞMADAN ÇEKİLMİŞTİ 

Son olarak gelinen süreçte Hollanda, 2 gün önce 1994'den beri yürürlükte olan Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekilmeye karar verdiğini açıkladı. İspanya, Hollanda ile beraber Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekildiğini duyurmuştu. 

İtalya 2016 yılında çekilirken, Polonya'nın da anlaşmadan çekilmek için çalışmalara başladığı belirtildi. 

İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber saldırı düzenleniyor İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber... Haberi Görüntüle

MACRON ENERJİ ŞARTI ANLAŞMASI'NDAN ÇEKİLDİKLERİNİ AÇIKLADI 

Benzer şekilde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün yaptığı açıklamada Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekilmeye karar verdiklerini açıkladı. 

Macron bugün yaptığı konuşmada Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekileceklerini belirterek, bu sene Rus gazı olmadan kışı geçirip ilerleyen dönemlerde de Rus gazına bağlılıklarını giderek azaltacaklarını söyledi. 

Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır cayır yaktı Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır... Haberi Görüntüle

BU ANLAŞMADAN ÇEKİLMEK STRATEJİMİZİN BİR PARÇASI 

Diğer yandan Macron açıklamasında, "Avrupa topraklarındaki savaş bize iklim gereksinimlerimizi ve CO2 emisyonlarımızı azaltma zorunluluğumuzu unutturmamalı. Bu anlaşmadan çekilmek stratejimizin bir parçası." ifadelerine yer verdi. 

Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Haberi Görüntüle

ANLAŞMA SOVYET ENERJİ YATIRIMLARINI KORUMAYI AMAÇLIYORDU

Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra 1994 yılında 50 ülke ve Avrupa Birliği, eski Doğu Bloğu ülkeleri ve Batı arasında enerji iş birliğini sağlayan Enerji Şartı Anlaşması, Portekiz'in başkenti Lizbon’da imzalanmıştı. 

Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci asker yaralandı Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci... Haberi Görüntüle

İKLİM AKTİVİSTLERİ HÜKÜMETLERE BASKI YAPIYORDU 

İklim aktivistleri de fosil yakıtlar üzerine yatırım yapmayı amaçlayan bu anlaşmanın devre dışı bırakılması gerektiğini savunarak hükümetlere baskıda bulunuyordu. 

İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar Haberi Görüntüle

ANLAŞMA ABD'NİN HEDEFİNDEYDİ 

ABD’nin gözlemci statüsünde olduğu bu anlaşma, Rusya Federasyonu’nun enerji devlerinin yatırımlarını koruduğu gerekçesiyle, ABD’nin ve AB’nin hedefindeydi.

Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Haberi Görüntüle

AB'NİN TAMAMININ ANLAŞMADAN ÇEKİLMESİ BEKLENİYOR 

Eski Doğu Bloğu ülkelerinin doğalgaz ve petrol olmak üzere fosil yakıt yatırımlarını güvence altına alan bu anlaşma, karşılıklı yatırımların da önünü açan bir anlaşmaydı. 

Diğer yandan Kuzey Akım hatlarının sabotaj sonucu devre dışı kalması sonrasu Enerji Şartı Anlaşması'ndan AB'nin tamamının çekilmesi beklenirken, Rusya ile AB arasındaki işbirliği seviyesinin Soğuk Savaş dönemine gerileyebileceği düşünülüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading