Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hollanda'nın Suriye Özel Temsilcisi Bont'tan, Türkiye'ye destek açıklaması

Hollanda'nın Suriye Özel Temsilcisi Bont'tan, Türkiye'ye destek açıklaması

Hatay'daki temasları sırasında incelemelerde de bulunan Hollanda'nın Suriye Özel Temsilcisi Emiel de Bont'tan, Türkiye'ye destek açıklaması yaptı.

Dünya

23.01.2024, 17:35

Hollanda'nın Suriye Özel Temsilcisi Emiel de Bont, "Yıllardır milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yaparak bu kadar büyük bir yükü omuzlayan müttefikimiz Türkiye'ye desteğimizi göstermek için buradayız." dedi.

Hollanda'nın Suriye Özel Temsilcisi Emiel de Bont, beraberinde Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet ile Hatay Valisi Rahmi Doğan'ı ziyaret ettikten sonra Reyhanlı ilçesindeki Birleşmiş Milletler (BM) yardım yükleme merkezine geçerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hollandalı heyet daha sonra Cilvegözü Sınır Kapısında yardım aktarım noktasında incelemede bulundu.

"TÜRKİYE İLE SURİYE ARASINDAKİ SINIR KAPISINDA BÜYÜK VE ZORLU YARDIM OPERASYONUNU GÖRMEYE GELDİK"

Emiel de Bont, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Suriye arasındaki sınır kapısında büyük ve zorlu yardım operasyonunu görmeye geldiklerini belirtti ve şöyle konuştu:

"Yıllardır milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yaparak bu kadar büyük bir yükü omuzlayan müttefikimiz Türkiye'ye desteğimizi göstermek için buradayız. Bu mülteci krizinin boyutunu kelimelere dökmek zor. İkinci Dünya Savaşı'ndan beri insanların bu kadar büyük ölçekte zorla yerinden edildiğine tanık olmadık. Suriye krizinin tüm yönleriyle ilgili her zaman aynı perspektifi Türkiye ile paylaşmayabiliriz. Dün Türk muhataplarımızla kapsamlı ve verimli siyasi istişarelerde bulunduk ancak Türkiye'ye kaçan milyonlarca Suriyeli mülteciye kapılarını açtığı için ve bu çabayı neredeyse 10 yıldır sürdürdüğü için Türkiye'ye derin saygı ve takdir duyuyoruz. AB, bu çabada Türkiye'ye destek olageldi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading