Yandex Metrica

Hollanda'dan geç gelen özür! Kölecilik geçmişi için 8 noktada özür töreni düzenlenecek

Hollanda'dan geç gelen özür! Kölecilik geçmişi için 8 noktada özür töreni düzenlenecek

Hollanda hükümeti, yıllar önce köle ticareti yaptığı ve köle kullandığı için 19 Aralık günü dünya çapında 8 farklı noktada resmi olarak özür dileyecek.

Dünya

23.01.2024, 20:06

Hollanda hükümeti, ülkenin kölecilik geçmişi için resmi olarak özür dileme kararı aldı. 19 Aralık günü dünyanın 8 farklı yerinde düzenlenecek törende resmi olarak özür dilenecek. 

BMGK olağanüstü toplandı! Guterres'ten İran-İsrail açıklaması: Her türlü adımdan uzak durulmalı BMGK olağanüstü toplandı! Guterres'ten İran-İsrail açıklaması: Her türlü adımdan uzak... Haberi Görüntüle

200 MİLYON EURO KÖLE YAKINLARINA VERİLMEYECEK

Diğer yandan hükümet kölecilik için tazminat ödenmesi yerine bu konuda farkındalığı artırmak için 200 milyon euro bütçe ayırmaya karar verdi. 

Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Haberi Görüntüle

BAKANLAR 7 BÖLGEYE GİDECEK

Hükümet üyesi 7 bakan, 19 Aralık günü eski Hollanda sömürgesi olan Surinam ile Karayipler'deki Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius ve Sint Maarten adalarına gidecek. 

Bakanlar, bu bölgelerde ülkelerinin kölecilik geçmişi sebebiyle devlet adına resmi olarak özür dileyecek. Diğer yandan Başbakan Mark Rutte de, Lahey'de bir özür töreni düzenleyecek. 

Bu gelişmeler dışında resmi özürler, Hollanda'nın köleleştirdiği kişilerin yakınlarında tazminat ödemesi anlamına gelmiyor. 

Bunun yerine kölecilik konusunda farkındalık oluşturmak için yapılan projelere 200 milyon euro bütçe ayrılacak. Bir müze için de 27 milyon euro kaynak sağlanacak. 

3 kilit isim öldürüldü! Hizbullah suikast iddialarına cevap verdi: İntikam çok yakında 3 kilit isim öldürüldü! Hizbullah suikast iddialarına cevap verdi: İntikam... Haberi Görüntüle

BAZI KENTLERDE DAHA ÖNCE ÖZÜR DİLENMİŞTİ 

Eylül ayında Surinam'a ziyaret gezisi düzenleyen Rutte, köleciliğin kaldırılışının 150. yılı olan 2023'ün tamamen köleciliğin acısını kabul etmeye dönük etkinlikleri kapsaması gerektiğini bildirdi. 

Hollanda'da Amsterdam ve Rotterdam başta olmak üzere kölecilik geçmişinde rol sahibi olan kentler, daha önce özür dilemişti. 

Ayrıca, Hollanda Merkez Bankası geçtiğimiz temmuz ayında köleciğin kaldırılmasını anma töreninde resmi özür açıklaması yaptı. 

Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek gösterisi düzenlendi! Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek... Haberi Görüntüle

HÜKÜMET DAHA ÖNCE ÖZÜR DİLEMEYİ REDDETTİ 

Hükümet ise zamanlama açısından uygun olmaması bahanesiyle temmuzda özür dilemeyi reddetmişti. 

Geçtiğimiz yıl Hollandalıların yüzde 31'i özür dilenmesini isterken, yüzde 55'i buna karşıydı. Bu yıl özür yanlılarının oranı  yüzde 38’e yükseldi ancak hala toplumun yüzde 49'u buna karşı çıkıyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading