Yandex Metrica

Hint çeteleri Müslümanlara saldırdı, camileri yaktı

Hint çeteleri Müslümanlara saldırdı, camileri yaktı

Hindistan'ın Tripura eyaletinde Müslümanları hedef alan saldırılarda, ev ve iş yerlerinden sonra camiler de ateşe verildi. Hindutva isimli saldırgan çeteler, son bir haftada 12 camiyi yaktı.

Dünya

23.01.2024, 18:11

Müslümanlara yönelik şiddet ve baskıların devam ettiği Hindistan'da 20 Ekim'de çeteler tarafından başlatılan saldırılarda son bir haftada 12 cami ateşe verildi.

Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Haberi Görüntüle

ELLERİNDE KILIÇLARLA CAMİLERE YÜRÜDÜLER

Maktoob Media'nın haberine göre, safran elbiseler giyen, kılıç taşıyan ve Müslüman karşıtı sloganlar atan sağcı çetelerin silahlarla camilere doğru yürüdüğü fotoğraflarda da görüldü. Hindistan'daki 'Hindutva' adlı saldırgan çeteler Müslümanların ibadet yaptıkları yerleri, yaşadıkları ev ve iş yerlerini yakıyor. Hindu çeteler, son bir hafta içerisinde 12 camiyi yaktı.

ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN NÜFUSUNUN YÜZDE 15'İ MÜSLÜMAN

Hint Alt Kıtası'nın 1947 yılında Hindistan, Doğu Pakistan (günümüzde Bangladeş) ve Batı Pakistan (günümüzde Pakistan) olarak üçe bölünmesinden sonra Hindistan topraklarında kalan Müslümanlar, bugün dünyanın en kalabalık Müslüman azınlığı haline geldi. 

Uzmanların son tahminlerine göre, Hindistan Müslümanlarının nüfusu 200 milyonun üzerinde. Bu da ülkenin genel nüfusunun yaklaşık yüzde 15'ine denk gelmesine rağmen, Hindistan Müslümanlarının haklarının korunması noktasında büyük bir sahipsizlik içinde olduğu gerçeği ortaya çıkıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading