Yandex Metrica

Hindistan Pakistan'a füze yolladığını kabul etti: Yanlışlıkla ateşlendi, çok üzgünüz

Hindistan Pakistan'a füze yolladığını kabul etti: Yanlışlıkla ateşlendi, çok üzgünüz

Pakistan topraklarına düşen Hint füzesine ilişkin Yeni Delhi yönetiminden açıklama geldi: "Füze yanlışlıkla ateşlendi. Olay son derece üzücü"

Dünya

06.02.2024, 05:16

Hindistan hükümeti, Pakistan'a yanlışlıkla füze fırlattıklarını kabul etti. 9 Mart'ta gerçekleşen olayın teknik bir arızadan kaynaklandığını ve Brahmos tipi füzenin istemdışı olarak ateşlendiğini iddia eden Yeni Delhi yönetimi, olayın 'son derece üzücü' olduğunu bildirdi. 

Kazaya ilişkin soruşturma yürütülmesi emri verdiklerini belirten hükümet yetkilileri, füzenin düşmesi sonucu can kaybı yaşanmamasının rahatlatıcı olduğunu belirtti. 

Hükümetin açıklamasında "Füzenin Pakistan'ın bir bölgesine düştüğü öğrenildi. Olay son derece üzücü olmakla birlikte kaza nedeniyle herhangi bir can kaybının olmaması da tesellimiz" denildi. 

Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e gidiyor Tayvan Boğazı'ndaki gerilimden sonra ilk ziyaret: ABD'li Bakan Blinken, Çin'e... Haberi Görüntüle

UÇAKLAR VE SİVİLLER ZARAR GÖREBİLİRDİ

Pakistan, Hindistan'daki Suratgarh bölgesinden fırlatılan süpersonik hızdaki bir füzenin yerel saatle 18:43'te topraklarına düştüğünü açıklamış ve olayı protesto etmişti. 

Hindistan'ın sorumsuzluğunun bölgede sivilleri ve uçakları tehdit ettiğini bildiren İslamabad yönetimi, Çin, Fransa, Rusya, İngiltere ve ABD elçilerinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak olaya ilişkin bilgi verileceğini kaydetti.

Pakistan Hava Kuvvetleri Yardımcısı Tarık Ziya, füzenin fırlatıldığı rotada iki adet aktif havayolu güzergahı bulunduğunu belirterek "40 bin feet yükseklikte giden füze yolcu uçakları için çok tehlikeli olabilirdi. Füze Pakistan topraklarının 124 kilometresini 3 dakika 44 saniyede kat etti" dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading