Yandex Metrica

Hindistan'da İslam düşmanlığı okullara sıçradı! Başörtülü öğrencilerin derslere girilmesine izin verilmiyor

Hindistan'da İslam düşmanlığı okullara sıçradı! Başörtülü öğrencilerin derslere girilmesine izin verilmiyor

Hindistan'ın güneyindeki Karnataka eyaletindeki bulunan bir devlet üniversitesinde Müslüman öğrenciler başörtüsü takmalarına izin verilmediği için derslerini sınıfın dışında dinliyor.

Dünya

23.01.2024, 18:39

Hindistan'ın Karnataka eyaletindeki Udupi kentinde devlete ait bir kadın üniversitesinde 4 Müslüman öğrenci başörtü takmalarına izin verilmediği için dersleri sınıfın dışında dinlemek zorunda kalıyor. 

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz Haberi Görüntüle

BAŞÖRTÜYLE DERSLERE GİRMELERİNE İZİN VERİLMİYOR

Üniversitenin müdürü Rudra Gowda, üniversite kuralları kapsamında başörtülü öğrencilerin okula girmelerine izin verildiğini fakat, sınıflara girmelerine izin verilmediğini belirtti. 

Polonya'dan Rusya'ya nükleer tehdidi! Olasılıklara hazırız Polonya'dan Rusya'ya nükleer tehdidi! Olasılıklara hazırız Haberi Görüntüle

YÖNETİM SORUNU ÇÖZMÜYOR

Hindistan yerel basınına yansıyan haberlere göre, 4 öğrencinin velileri üniversite yönetimi ile görüştü fakat sorun çözülmedi. 

Üniversite Gelişim Komitesi'nin Başkan Yardımcısı Yashpal Suvarna, cumartesi günü Deccan Herald gazetesine yaptığı açıklamada üniversitede okuyan azınlık topluluklarına mensup 150 kadından hiçbirinin "herhangi (benzer) bir talepte bulunmadığını" ifade etti. 

500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... 500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... Haberi Görüntüle

'BAŞKA ÜNİVERSİTE BULSUNLAR'

Suvarna, ayrıca, başörtüsüyle derslere girilmesine izin vermeyeceklerini söyleyerek, "Üniversite kurallarına uymak isterlerse derslere katılabilirler. Kurallara uymak istemiyorlarsa, eğitim almak için başka bir üniversite bulabilirler." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading