Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hindistan bu görüntüyü konuşuyor! Müslümanları öldürün...

Hindistan bu görüntüyü konuşuyor! Müslümanları öldürün...

Sık sık Müslümanlara yönelik devlet destekli saldırılarla gündeme gelen Hindistan, şimdi kan donduran bir çağrıyla gündemde: "Şimdi yüz kişiyiz... Asker olsak ve iki milyon Müslüman'ı öldürsek galip geleceğiz!"

Dünya

27.02.2024, 14:58

Hindistan'da Başbakan Narendra Modi'nin partisi Bharatiya Janata (BJP) tarafından desteklenen İslam düşmanlığı ülkede had safhaya ulaştı. Parti yetkililerinin katıldığı bir toplantıda, Müslümanları toplu şekilde katletme çağrısı yapıldı. 

Kuzeydeki Uttarakhand eyaletinin Haridwar şehrinde çekilen bir vidyo, BJP'lilerin de katıldığı bir toplantıda Müslümanlara yönelik toplu katliam çağrısını gözler önüne serdi. Ülkede kısa zamanda yüzbinlerce kişi tarafından paylaşılan ve görüntülerde, katılımcılara seslenen bir konuşmacı, "Yüz kişiyiz, asker olsak ve 2 milyon Müslüman'ı öldürsek galip geleceğiz. Böyle kararlı olabilirseniz ancak o zaman Sanatana Dharma'yı (Hinduizm) koruyabilirsiniz" diyor. 

Toplantıda bulunan ve Modi'nin partisiyle yakın bağları bulunan Prabodhanand Giri adlı delege ise herkesin 'ölmeye ve öldürmeye hazır olması gerektiğini' söyleyerek şunları söylüyor: "Polis, ordu ve Hindistan'daki her Hindu silah almalı ve Myanmar'daki gibi bir temizlik yapmalıdır. Artık başka bir seçenek kalmadı."

Moskova'yı kana bulayan teröristlerin Türkiye'ye neden geldiği belli oldu Haberi Görüntüle

ONLARI MODİ CESARETLENDİRİYOR

Hindistan Başbakanı Narendra Modi

Hindu inanışının sözde dini liderlerince de desteklenen bu söylemlerin ülkede Müslümanlara yönelik cinayetleri tetiklemesinden endişe ediliyor. Görüntülerin infial uyandırması üzerine Hindistan savcılığı sözkonusu toplantıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Hindistan Meclisi'nin tanınmış Müslüman milletvekillerinden Esaduddin Uveysi, vidyodaki kışkırtıcı yorumların 'açık bir soykırım çağrısı olduğunu' belirtti. Başbakan Narendra Modi ise skandal karşısında suskun kalmayı tercih etti. 

1,4 milyar nüfuslu Hindistan'da 200 milyonun üzerinde Müslüman bulunuyor. Bu ülkedeki Müslümanlar radikal Hindu gruplarının Modi'nin iktidara gelmesiyle birlikte saldırı ve tehditleri artırdıklarını belirtiyor. Hindistan'ın en büyük Müslüman örgütü olan Hint Ulema Camiası'nın başkanı Mevlana Mahmud Madni, hükümeti Müslümanlara karşı nefret söylemlerine göz yummakla suçluyor. 



 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading