Yandex Metrica

Heyecanlandıran açıklama! Galaksi dışında keşfedilen ilk gezegen

Heyecanlandıran açıklama! Galaksi dışında keşfedilen ilk gezegen

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi NASA yeni keşfiyle heyecana neden oldu. NASA, Samanyolu Galaksisi dışında yer alan ilk gezegeni keşfetmiş olabileceklerini açıkladı.

Dünya

17.02.2024, 18:05

NASA, Samanyolu Galaksisi dışında potansiyel bir gezegen keşfetmiş olabileceklerini duyurdu. Chandra X-ray teleskobu ile iz süren ABD Havacılık ve Uzay Dairesi, Girdap Gökadası olarak bilinen galakside bir gezegen tespit etti. 

Gökbilimcilere göre keşfedilen gezegen yaklaşık 28 milyon ışık yılı uzaklıkta. NASA'nın “M51-ULS-1b” adını verdiği gezegenin Satürn büyüklüğünde olduğu açıklandı. 

Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı aldı Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı... Haberi Görüntüle

KEŞFEDİLEN GEZEGENDE 1 YIL DÜNYA'YA GÖRE 70 YIL SÜRÜYOR

Keşfedilen gezegenin bir nötron yıldızının veya kara deliğin etrafında döndüğü ve ona olan uzaklığının, Satürn ile Güneş arasındaki mesafenin yaklaşık 2 katı olduğu sanılıyor. Gökbilimcilere göre bu gezegen yörüngesini 70 yılda tamamlıyor. Yani “M51-ULS-1b”de 1 yıl Dünya'ya göre 70 yıl sürüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading