Yandex Metrica

Her yer Suriye gibi olsa dünyada savaşlar biter: ABD ve Rusya burada çok yakın müttefik!

Her yer Suriye gibi olsa dünyada savaşlar biter: ABD ve Rusya burada çok yakın müttefik!

Ukrayna'da birbirlerini 'nükleer bombalarla' tehdit eden ABD ile Rusya, mesele Suriye ve 'Türkiye tehdidi' olunca kardeşçe yaşamayı gayet iyi beceriyor.

Dünya

23.01.2024, 20:22

ABD ve Rusya, İsrail'in korumak için büyük gayret gösterdiği PKK/YPG konusunda Suriye'de kardeşçe yaşamaya devam ediyor.   

Suriye'nin 3'te 1'ini işgal eden ABD-PKK/YPG ittifakı bu ülkenin doğal kaynaklarını çalmayı sürdürüyor. Rejim bölgelerinde Suriye halkını petrolsüz ve akaryakıt olmadan üretim yapılamadığından ötürü ekmeksiz bırakan işgalciler, Şam'ı İran'dan gelecek benzine mecbur bıraktı. 

PKK/YPG işgalindeki bölgede Amerikan askerlerinin konuşlandığı 30'a yakın üs ve nokta bulunuyor. Bölgede PKK'lı teröristleri eğitmekle görevli 2 bine yakın asker istihdam eden Washington, örgütün karargâhı konumundaki Haseke'ye yeni bir yardım konvoyu yolladı.

Irak-Suriye arasındaki El-Velid sınır kapısından dün Haseke'ye giriş yapan ve 70'e yakın araçtan oluşan askerî konvoyda zırhlı araçlar, silahlar, antitank sistemleri bulunuyor. Amerikan konvoyuna havadan helikopterler de eşlik ederek güvenliği sağladı. 

Akaryakıt tankerleriyle mayın temizleme araçlarının da bulunduğu konvoyda beton kalıp yüklü araçların varlığı dikkat çekti. ABD ordusu 6, 8 ve 22 Ocak tarihlerinde de Haseke kırsalında terör örgütü PKK/YPG’nin işgalindeki Rumeylan, Şeddadi ve Tel Beyder yerleşimlerindeki üs ve noktalarına takviye göndermişti.

ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN AMERİKALILARLA SORUNU YOK

Rejim kontrolündeki bölgelerde istediği gibi hareket eden ve istediği her noktada üslenebilen Rusya ise Suriye'de Amerikalılarla oldukça iyi geçiniyor. Haseke'de bir Amerikan üssünde ikamet eden PKK/YPG elebaşı Ferhad Abdi Şahin zaman zaman Rus subaylarla ABD askerlerinin gözetiminde bir araya geliyor. 

Türkiye'nin bölgeye askerî harekât hazırlıkları yoğunlaştığında İsrail'den Washington'a şu mesajla telefonlar gidiyor: "PKK/YPG'yi ve Ferhad Abdi'yi koruyun; Türkiye'nin operasyonuna asla izin vermeyin!"

CENTCOM Komutanı Michael Erik Kurilla'nın sık sık bir araya geldiği terör elebaşı Ferhad Abdi, aynı zamanda Rus generallerle de istediği zaman bir araya gelebiliyor. Suriye kuzeydoğusunda Amerikan ve Rus askeri araçları Türkiye sınırında zaman zaman karşılaşıyor; iki ülke askerleri sıcak fotoğraflar veriyor. 

Mardin-Cizre hattının Suriye tarafında ABD ile Rusya birlikte güvenlik devriyelerine imza atarken Nusaybin sınırındaki Kamışlı'da da hem rejim hem Rusya hem de ABD'ye ait üsler bulunuyor. 

Türkiye'nin bir harekâtla terörden arındırmayı hedeflediği Münbiç kenti de yine Amerikan-Rus işbirliğinin en açık biçimde görüldüğü yerler arasında. İki işgalci ülke, Fırat'ın doğu ve batı yakasında koordineli çalışıyor.

Amerikan askerleri Suriye petrolünü çalıp terör örgütüne yardım konvoyları gönderirken, Ukrayna'da savaş halindeki Ruslar ise Fırat Kalkanı bölgesinin hemen güneyinde, Bab ilçesine yakın Cirah Askeri Havaalanı'na yerleyip burayı hava savunma sistemleriyle teçhiz etti. 

Birbirleriyle başka coğrafyalarda savaş halinde olan ve kıyasıya mücadele eden bu güçlerin (ABD, İran, Rusya, İsrail) Suriye'de söyledikleri ise aslında bir tek cümleden ibaret: "Türk askeri Suriye'den çıksın, muhaliflere desteği sonlandırsın..."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading