• G.ALTIN

    3.717,07

  • DOLAR

    37,9490

  • EURO

    41,4255

  • BIST 100

    9.860,29

  • BITCOIN

    $85.239

Her istediğini yapamaz! Trump aldığı yeni kararla bir ülkeyi daha kızdırdı: Karşılık vereceğiz!

Her istediğini yapamaz! Trump aldığı yeni kararla bir ülkeyi daha kızdırdı: Karşılık vereceğiz!

ABD Başkanı Donald Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına uyguladığı yüzde 25'lik gümrük vergisine Brezilya'da nasibini aldı. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Trump'ın kararına sert  tepki göstererek "Ticari olarak karşılık vereceğiz. Ya Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayette bulunacağız ya da ABD'den ithal ettiğimiz ürünleri vergilendireceğiz." dedi.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına uyguladığı yüzde 25'lik gümrük vergisine bir ülke daha tepki gösterdi. Ülkesindeki bir radyoya konuşan Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Trump'ın uyguladığı ek gümrük vergilerinin kimseye bir fayda getirmeyeceğini söyledi. 

"KARŞILIK VERECEĞİZ"

Brezilya Devlet Başkanı Silva, "Ticari olarak karşılık vereceğiz. Ya Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) şikayette bulunacağız ya da ABD'den ithal ettiğimiz ürünleri vergilendireceğiz." dedi.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: Artık bu bir savaş değil sadece bir  soykırım

"SAVAŞ DEĞİL BARIŞ İSTİYORUZ"

Trump başkan seçildiğinden bu yana kendisiyle hiç görüşmediğini belirten Lula da Silva, "Biz savaş değil, barış istiyoruz. ABD'yi son derece önemli bir ülke olarak görüyoruz. Umarım ABD de bizim için aynı şeyi düşünüyordur." ifadelerini kullandı. 

Trump, İran'a baskıyı artıran kararnameyi imzaladı - Evrensel

TRUMP'IN ALDIĞI KARARLARA TEPKİ 

ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana üstlendiği "dünyanın demokrasiyi koruyan gücü" ve "küresel düzenin şerifi" rolüyle çelişen politikalar izlediğini söyleyen Lula da Silva, Trump'ın son dönemdeki politikalarına şu sözlerle tepki gösterdi:

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'dan, BM'ye

"TRUMP HER İSTEDİĞİNİ YAPAMAZ"

Artık Amerikalılar için sadece Amerika var. Onlar için her şey şu: 'Her ürünü vergilendireceğim, Grönland'ı alacağım, Kanada'yı ilhak edeceğim, Panama Kanalı'nı ele geçireceğim, milyonlarca insanı sınır dışı edeceğim.' Bu beni endişelendiriyor. Çünkü dünyada asıl risk altında olan şey, en iyi yönetim sistemi olan demokrasidir. Ancak Trump, her istediğini yapamaz. Eğer diğer ülkeleri etkileyen adımlar atarsa, mutlaka bir tepki alacaktır. Brezilya, ABD'nin en büyük ikinci çelik tedarikçisi olarak biliniyor.

Avatar
Zehra EVCİL