Yandex Metrica

Hatay depremi dünya manşetlerinde! Ajanslar acil koduyla geçti

Hatay depremi dünya manşetlerinde! Ajanslar acil koduyla geçti

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken dün akşam saatlerinde Hatay peş peşe sallandı. Hatay'da 3 dakika arayla meydana gelen depremler, dünya basınında geniş yer alırken acil koduyla geçtiler.

Dünya

23.01.2024, 20:28

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 16 gün geçti. Türkiye, büyük felaketin izlerini silmeye çalışırken dün akşam Hatay'da 3 dakika arayla 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerle bir kez daha sarsıldı.

Hatay'daki depremin ardından 6 kişi hayatını kaybetti 294 kişi de yaralandı. Türkiye'de peş peşe gelen depremler, dünya basınında şaşkınlıkla takip ediliyor. Dün akşam, Hatay'da meydana gelen depremler, dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına dikkat çekti: İşin içinde petrol de var! İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına... Haberi Görüntüle

''İKİ HAFTA SONRA YIKICI DEPREM''

Yunanistan'ın önde gelen gezetelerinden Kathimerini, önce Hatay Defne'de ardından da Hatay Samandağ'da iki büyük depremin olduğundan bahsederken "Bu iki deprem de yıkıcı depremlerin Türkiye ile Suriye'yi vurmasından iki hafta sonra yaşandı" ifadelerine yer verdi.

Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik bir ortak Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE 2 GÜÇLÜ DEPREMLE SARSILDI''

İngiliz gazetesi The Sun ise okurlarının karşısına "Türkiye ve Suriye'yi vuran felaketten 2 hafta sonrası Türkiye 2 güçlü depremle sarsıldı" başlığı ile çıktı. Söz konusu haberde Hatay'da hasarlı binaların çöktüğünden bahsetti. Depremin ardından insanların panik halinde caddelerde ve açık alanlarda olduğundan bahseden İngiliz gazetesi 3 kişinin de hayatını kaybettiğinden bahsetti.

Rusya Norveçli siyasetçinin peşinde: Ukrayna'da paralı askerlik yapıyor iddiası Rusya Norveçli siyasetçinin peşinde: Ukrayna'da paralı askerlik yapıyor iddiası Haberi Görüntüle

DEPREM İNGİLİZ MEDYASINDA

The Guardian da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına yer verdi.  Gazete, yayımladığı bir harita ile 2 hafta içinde yaşanan felaketin alanlarını gösterdi. BBC ise "Ölümcül yeni depremler Türkiye'de bir anda insanları hapsetti" başlığı ile araba kamerasından çekilen depremin görüntüsüne yer verdi.

'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! 'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! Haberi Görüntüle

BAŞKA ÖLÜMCÜL DEPREM

ABD merkezli Wall Street Journal ise Hatay sokaklarında yaşananların videosunu okurlarıyla paylaştı. Söz konusu haberde depremlerin binlerce kişinin ölümünden sonra geldiğinden bahsedildi. New York Times da "Başka bir ölümcül deprem" diye bahsedilen depremlerin zaten yıkılan Hatay'da yaşandığı ifade edildi.



Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading