Yandex Metrica

Hanuka bayramı nedir, Yahudilerin ışık bayramı nedir, ne zaman kutlanır? Anlamı nedir?

Hanuka bayramı nedir, Yahudilerin ışık bayramı nedir, ne zaman kutlanır? Anlamı nedir?

Yahudilerin Hanuka (Hannukah) Bayramı nedir, ne zaman kutlanır, anlamı nedir? Şeklindeki sorular 28 Kasım itibariyle merak edilmeye başlandı. Peki, Işık Bayramı nedir?

Dünya

17.02.2024, 21:49

Hanuka (Işık) Bayramı bu yıl 28 Kasım 2021 Pazar günü ve 6 Aralık 2021 Pazartesi günleri arasına denk gelmektedir. ve bu bayram gününde Yahudi vatandaşlar birtakım ritüeller yapmaktadır. Peki, Işık Bayramı, Hanuka Bayramı tam olarak nedir? İşte detaylar...

Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Haberi Görüntüle

HANUKA BAYRAMI NEDİR, NE ZAMAN?

Hanuka Bayramı ya da Işık Bayramı tarihsel olarak, Seleukos İmparatorluğu'na karşı yapılan Makkabeyan İsyanı sırasında Kudüs'teki İkinci Tapınağın yeniden Yahudiler tarafından adanması anısına düzenlenen bir Yahudi bayramıdır. Türk Yahudiler tarafından bu bayram Işık Bayramı, Işık Festivali olarak da adlandırılır.

hanuka bayramı

Hanuka Bayramı, Işık Bayramı İbrani takvimine göre Kislev'in 25. gününden başlayarak sekiz gün sekiz gece boyunca devam eden bir bayramdır. Bizim kullandığımız takvime göre ise en erken Kasım sonunda, en geç ise Aralık ortalarında meydana gelen bir döngü oluşturur.

Işık Bayramı, Yahudiler tarafından menora (veya hanukkiah) adı verilen dokuz dallı bir şamdanın mumlarının yakılmasıyla başlamaktadır. Mumdaki bir dal bilerek ve isteyerek diğer mumların üstüne veya altına yerleştirilir ve bir mum, diğer sekiz mumun yakılması amacıyla kullanılır. Bu özel muma ise şamaş adı verilmektedir.

ışık bayramı

Kassam Tugayları duyurdu: Lübnan'dan İsrail'e füze fırlattık Kassam Tugayları duyurdu: Lübnan'dan İsrail'e füze fırlattık Haberi Görüntüle

HANUKA NE ANLAMA GELİR?

Hanuka kelimesi İbranice'de "adama, ithaf etmek" gibi anlamlara gelmektedir.Işık Bayramı, Gregoryen takvimiyle aralık, kasım sonu ya da çok ender olarak ocak başına denk gelir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading