Yandex Metrica

Hala sömürge zihniyetini taşıyorlar! İtalya'dan Afrika açıklaması: Kendi hallerine ya da Çinlilere bırakamayız

Hala sömürge zihniyetini taşıyorlar! İtalya'dan Afrika açıklaması: Kendi hallerine ya da Çinlilere bırakamayız

İtalya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani, 59. Münih Güvenlik Konferansı'nda Batı'nın sömürge günlerini anımsatan bir açıklamada bulundu. Tajani, Afrika'nın kendi haline ya da Çin'in etkisine bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 20:28

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Almanya'da düzenlenen 59. Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, adeta sömürge günlerini anarak Afrika'nın geleceği için Avrupa'nın da ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Tajani, Afrika'yı kendi haline bırakmanın ya da Çin'in etkisi altında bırakmanın Avrupa için ciddi bir hata olacağını belirtti.

Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce mülteci deport edilecek Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce... Haberi Görüntüle

NATO İÇİNDE DAHA GÜÇLÜ BİR AVRUPA OLMALI

Avrupa'nın güvenliğine daha fazla yatırım yapılması gerektiğini ifade eden Tajani, NATO içinde daha güçlü bir Avrupa'nın olması gerektiğini ve ittifakın önemli bir rol oynadığını söyledi. Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına da değinen Tajani, işgal girişiminin uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek Ukrayna'nın bağımsızlığı ve bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladı.

AB'nin genişleme sürecine de değinen Tajani, Batı için Balkanlar'a doğru genişlemenin önemli olduğunu ve bu ülkelerin reformları gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi. Yasa dışı göç sorununa da değinen Tajani, bu konunun da ele alınması gerektiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading