Yandex Metrica

Haiti Devlet Başkanı'nın suikast şüphelisi eski senatör Jamaika'da yakalandı

Haiti Devlet Başkanı'nın suikast şüphelisi eski senatör Jamaika'da yakalandı

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye yönelik suikasttan dolayı aranan şüpheli eski bir senatör Jamaika'da gözaltına alındı.

Dünya

23.01.2024, 18:39

Moise'nin ölümünden kısa süre önce atadığı fakat yemin etmediği için görevi resmi olarak başlamayan Ariel Henry de 21 Temmuz 2021 yılında başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

Suikasta ilişkin en az 40 kişi gözaltına alınmış fakat herhangi biri resmi olarak suçlanmamıştı.

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye yönelik suikasttan dolayı aranan şüpheli eski bir senatör Jamaika'da gözaltına alındı.

Haiti Ulusal Polisi Sözcüsü Gary Desrosiers, Devlet Başkanı Jovenel Moise suikastıyla ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili gelişmeyi Associated Press ajansına değerlendirdi. Desrosiers, suikastla ilgili olarak aranan Haitili eski senatör John Joel Joseph'in Jamaika'da yakalandığını duyurdu. Joseph'in gözaltında olduğu bilgisini veren Desrosiers, konuya ilişkin başka bir detay paylaşmadı.

Jamaika'da Komiser Stephanie Lindsay da Joseph ile başka kişilerin de gözaltına alındığını belirtti. Lindsay, bu kişilerin Joseph'in ailesinden olup olmadığına dair çalışma başlatıldığını söyledi.

BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda bakın ne yaptı? BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda... Haberi Görüntüle

"SUİKASTA KARIŞANLAR İÇİN KAÇACAK BİR YER YOK"

Haiti Geçici Başbakanı Claude Joseph de konuyla ilgili olarak "John Joel Joseph'in gözaltına alınması, doğrudan veya dolaylı olarak suikasta karışanlar için kaçacak bir yer olmadığını gösteriyor." dedi.

Joseph, eski devlet başkanı Moise'nin liberal eğilimli Tet Kale Partisine muhalif olarak biliniyordu.

Meclis'te kavga çıktı! Milletvekili önce küfür etti, sonra yumruk attı: İşte şok saldırının görüntüleri... Meclis'te kavga çıktı! Milletvekili önce küfür etti, sonra yumruk attı:... Haberi Görüntüle

MOİSE SUİKASTI

Haiti'nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Moise, 7 Temmuz 2021 tarihinde silahlı kişiler tarafından evine düzenlenen saldırıda yaşamını yitirmiş, eşi Martine Moise yaralanmıştı. Moise'nin uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinden sonra Geçici Başbakan Claude Joseph, ülkede "acil durum" ilan etmişti.


Loading