Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hafter dayatmasına karşı Türk bayraklı gösteri

Hafter dayatmasına karşı Türk bayraklı gösteri

Libya'nın başkenti Trablus'taki Şehitler Meydanı'nda toplanan Libyalılar, Darbeci Emekli General Halife Hafter'i Türk bayraklarıyla protesto etti.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Libya’nın başkenti Trablus’taki Şehitler Meydanı’nda toplanan Libyalılar, Halife Hafter milislerinin saldırılarına karşı Türk bayraklı protesto gerçekleştirdi.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, protestocular geçtiğimiz hafta ülkenin doğusundaki Tobruk’ta Hafter’e bağlı militanların Türk bayrağına saygısızlık yapmalarına tepki gösterdi.

Protestocular, Türk bayrağının yanı sıra, Libya ve Filistin bayrakları da taşırken, üzerinde "Halife Hafter savaş suçlusudur" yazılı pankart ve dövizler de açtı.

Cidde'de önemli görüşme: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı bin Ferhan, ABD... Haberi Görüntüle

BATILI ÜLKELER HAFTER’İ DAYATIYOR

Rusya'daki terör saldırısında ölü sayısı arttı: 3 şüpheli daha tutuklandı Haberi Görüntüle

Öte yandan, Libya Devlet Yüksek Meclisi Başkanı Halid el-Mişri, dün yaptığı açıklamada, uluslararası güçlerin Libya Ulusal Birlik Hükümeti’ne baskı yaptığını söyledi.

Mişri, Libya Anayasası’nda askerler ve yabancı ülke vatandaşlığı olanların devlet başkanlığına aday olamayacağını ön gören madde bulunduğuna işaret ettiği açıklamasında, “Bu maddenin kaldırılması için uluslararası güçlerin yoğun baskısı altındayız” dedi.

Libya’nın tamamının hala meşru hükümetin kontrolünde olmadığını belirten Mişri, “Hafter’e bağlı militanlar, kontrolleri altında tuttukları Bingazi’ye hükümetin girmesini engelliyor. Hükümet, ülkenin tamamını kontrol edemiyor, bu şartlar altında seçimler yapılamaz” ifadelerini kullandı.

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Haberi Görüntüle

NYON’DA TARAFLAR HAFTER YÜZÜNDEN UZLAŞAMADI

Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde geçtiğimiz Kasım ayında Tunus'ta toplanan Libya Siyasi Diyalog Forumu (LSDF) toplantısının ilkinde taraflar, devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin 24 Aralık 2021’de yapılmasına karar vermişti.

Geçtiğimiz hafta İsviçre’nin Nyon kentinde üçüncüsü düzenlenen LSDF toplantısında ise Darbeci Emekli General Halife Hafter’in seçimlerde aday olmakta ısrar etmesi nedeniyle uzlaşı sağlanamamıştı.

Libya’nın en büyük ikinci kenti Bingazi dahil ülkenin doğusu hala darbeci Hafter’in kontrolünde kalmaya devam ediyor. Bu sebeple 24 Aralık’ta yapılacak seçimlerin şeffaf ve özgür olmayacağına dair endişeler bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading