Yandex Metrica

Hafta sonu tatili değişiyor!

Hafta sonu tatili değişiyor!

Birleşik Arap Emirlikleri hafta sonu tatilini Cumartesi ve Pazar olarak değiştirdi. 1 Ocak 'tan itibaren başlayacak uygulama ile Cuma günleri de yarım gün olacak.

Dünya

17.03.2024, 01:17

Birleşik Arap Emirlikleri, hafta sonu tatilinde gün değişikliğine gidiyor. Haftasonu tatilini cuma-cumartesi olarak uygulayan ülke, 2022'den itibaren haftalık çalışma ve tatil günleriyle ilgili değişikliğe gidecek. 

Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Haberi Görüntüle

ARTIK 4 BUÇUK GÜN ÇALIŞACAKLAR

Birleşik Arap Emirlikleri,  gelecek yıldan itibaren çalışma sürecisini 4.5 güne indirecek. 1 Ocak 2022 itibariyle federal hükümet kurumları, cuma öğle saatinde başlayan yeni haftasonu tatili uygulamasına geçecek. Uygulamanın nedeni, cumartesi-pazar haftasonu tatili yapan ülkelere ayak uydurabilmek.

Hafta sonu tatili değişiyor!

Şeytan Tapınağı'na bomba atıldı: İlk göze çarpan o bayrak oldu Şeytan Tapınağı'na bomba atıldı: İlk göze çarpan o bayrak oldu Haberi Görüntüle

RİYAD İLE REKABET DEĞİŞİKLİK GETİRDİ

Komşu Suudi Arabistan ile artan ekonomik rekabete giren BAE, bölgenin ticaret ve turizm merkezi olarak ekonomisini yabancı yatırım ve yetenekler için daha çekici hale getirmek için attığı adımlar kapsamında bu kararı aldı.  Uzatılan haftasonunun BAE'nin iş-yaşam dengesini artırma çabalarının bir parçası olduğu dile getirildi.

Hükümetten yapılan açıklamada, bu değişikliğin, 'cumartesi-pazar haftasonu tatili yapan ülkelerle sorunsuz finansal, ticari ve ekonomik işlemler sağlayacağı ve binlerce BAE merkezli ve çok uluslu şirket için daha güçlü uluslararası iş bağlantılarını ve fırsatlarını kolaylaştıracağı' belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading