• G.ALTIN

    4.286,19

  • DOLAR

    39,5582

  • EURO

    45,5570

  • BIST 100

    9.102,02

  • BITCOIN

    $104.408

Hackerler Trump’ın çevresini hedef aldı! Yapay zeka suça ortak oldu: Personel müdürü telefonu hacklendi!

Hackerler Trump’ın çevresini hedef aldı! Yapay zeka suça ortak oldu: Personel müdürü telefonu hacklendi!

ABD Başkanı Donald Trump, hackerler ile tekrar gündeme geldi. Trump’ın personel müdürü Susie Wiles'ın kişisel telefonunda bilgiler, kimliği belirsiz bir hacker tarafından çalındığı ortaya çıktı. Öte yandan hırsız, yapay zeka teknolojisiyle Wiles’ın sesini ve kimliğini taklit ederek, üst düzey yetkililerle iletişime geçti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın personel müdürü Susie Wiles'n kişisel telefonunun hacklendiği ortaya çıktı. Siber hırsızların çok sayıda üst düzey yetkiliyi de içeren bir dizi kişiye erişim sağladığı iddiası gündeme geldi.

SİBER SALDIRI GERÇEKLEŞTİ 

Yaşanan olay hakkında federal düzeyde bir soruşturma başlatıldı. Öte yandan telefonun nasıl ele geçirildiğine dair henüz net bir açıklama yapılmadı.

PERSONEL MÜDÜRÜ HEDEF ALINDI 

TechCrunch'ın yaptığı habere bakıldığında, hacklenme işleme sonrası saldırgan yapay zeka teknolojisini kullanarak Wiles'ın sesini ve kimliğini taklit etti. Daha sonra kişisel telefonundan farklı bir numara üzerinden çok sayıda kişiye sesli ve yazılı mesajlar yolladı.

Karşı taraftaki kişiler, konuşmanın daha özel bir platform olan Telegram'da devam etmesi önerildiğinde olayı anladı.  

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA GELMEDİ 

Wiles'ın telefonunun nasıl hacklendiğine ilişkin olarak Beyaz Saray Sözcüsü Anna Kelly'ye, personel müdürünün cihazı hakkında birçok soru soruldu. Öte yandan devlet düzeyinde casus yazılım kullanılan daha karmaşık bir saldırının mı söz konusu olduğu sorusu da sorulan sorular arasında yer aldı. Henüz net bir cevap alınmadı.

Diğer

Avatar
Tolga Çolak