Yandex Metrica

Gürcü asker o şarkıyı çalınca savaş birkaç dakikalığına unutuluverdi

Gürcü asker o şarkıyı çalınca savaş birkaç dakikalığına unutuluverdi

Ukrayna ordusu saflarında Ruslarla savaşan Gürcü askerlerden biri, Irpin kasabasındaki bombalanmış bir okulda piyanonun başına geçince, savaş birkaç dakikalığına da olsa unutuluverdi...

Dünya

20.03.2024, 08:28

Gürcistan'dan gelen gönüllü askerler Ukrayna topraklarında Rus ordusuna karşı mücadele veriyor. 24 Şubat'ta başlayan işgal sonrası Ukrayna ordusuna yardım için hazırlıkları yoğunlaştıran ve 3 Mart'tan itibaren başkent Kiev ile çevresinde çatışmalara katılan Gürcü askerler, özellikle Irpin kasabasında Ruslarla çatışıyor. 

Kiev'in kuzeybatısında, başkente 25 kilometre mesafede bulunan Irpin bugün, müziğin evrensel notalarıyla savaşa kısa bir mola verdi. Kasabada bombalanmış okullardan birine giren Gürcü askerler burada bir zamanlar öğrencilerin kullandığı piyanoyla karşılaştı. 

Piyano çalmayı bilen askerlerden biri, hemen enstrümanın başına geçerek ünlü yönetmen Darren Aronofsky imzalı sinema başyapıtı Requiem For A Dream (Bir Rüya İçin Ağıt) filminde kullanılan şarkıyı çaldı. 2000 yılında vizyona giren filmin Clint Mansell imzalı müziği kısa zamanda tüm dünyada bilinir hale gelmişti. 

Bombalar altındaki Irpin'de Gürcü askerin çaldığı o şarkı, arkadaşları tarafından kaydedildi. 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading