Yandex Metrica

Güney Kore'den krizi derinleştiren rapor: 6 yıl sonra yeniden o ülkeyi düşman olarak tanımladılar

Güney Kore'den krizi derinleştiren rapor: 6 yıl sonra yeniden o ülkeyi düşman olarak tanımladılar

Güney Kore 6 yıl sonra yeniden Kuzey Kore'yi düşman olarak tanımladı.

Dünya

23.01.2024, 22:19

Güney Kore tarafından hazırlanan raporda Kuzey Kore'nin kendilerini "su götürmez düşman" olarak tanımladığı belirtilirken "Nükleer programından vazgeçmeyen ve askeri tehdit oluşturmayı sürdüren Kuzey Kore rejimi ve ordusu bizim düşmanımızdır." ifadeleri kullanıldı. Savunma Bakanlığı raporunda, en son 2018'de Kuzey için "düşman" ifadesi kullanılmıştı.

ABD bir ilke hazırlanıyor! İşte soykırımcı İsrail'i bekleyen büyük tehlike ABD bir ilke hazırlanıyor! İşte soykırımcı İsrail'i bekleyen büyük tehlike Haberi Görüntüle

JAPONYA 'YAKIN KOMŞU'

Raporda, Japonya için ise "yakın komşu" tanımlaması yapıldı. Güney Kore, ilk olarak 1995'te kuzeydeki komşusundan "düşman" olarak bahsetmiş, bunu 2004'te "açık askeri tehdit" olarak değiştirmişti.

Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Haberi Görüntüle

'DÜŞMAN' İFADESİ RAPORDAN ÇIKARILMIŞTI

Güney Kore, Moon Jae-in'in başkanlığı döneminde (2017-2022) iki ülke arasındaki ilişkilerde yaşanan yumuşama nedeniyle "düşman" ifadesini resmi raporlarından çıkarmıştı. Kuzey Kore'nin geçen yıl yaptığı füze denemeleri ve Güney Kore ile ABD'nin ortak askeri tatbikatı, bölgedeki tansiyonu tekrar yükseltmişti.

Doğu ve batı yönlerine çeşitli tip ve menzillerde toplam 90'ı aşkın füze fırlatan Pyongyang yönetimi, kasım başında sadece bir günde 23 füze ateşledi. Pyongyang, 2023'ün ilk saatlerinde de balistik füze denemesi yapmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading