Yandex Metrica
SON DAKİKA
Güney Afrika liderinden 'Omicron' tepkisi: 'Bilimsel olarak yanlış'

Güney Afrika liderinden 'Omicron' tepkisi: 'Bilimsel olarak yanlış'

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Omicron varyantı nedeniyle diğer ülkelerine kendilerine yönelik seyahat kısıtlamalarını kınadı.

Dünya

23.01.2024, 18:22

Güney Afrika lideri Cyril Ramaphosa, Omicron varyantı sebebiyle diğer ülkelerin Güney Afrika ile ulaşımı kesmelerini kınayarak uygulanan seyahat yasaklarının kaldırılmasını talep etti. 

Güney Afrika'da COVID-19'un Omicron ismi verilen yeni bir varyantının tespit edildiği duyurulmuştu. Çok sayıda ülke bu yeni varyant hakkında bilgi sahibi olunmadığından diğer varyantlardan tehlikeli olabileceği, mevcut aşıların bu varyanta etkisiz kalabileceği endişesiyle Güney Afrika Cumhuriyeti'ne seyahat yasağı koymuştu. 

Netanyahu ABD'yi tehdit etmişti: İsrail heyetinin ziyareti iptal edildi Haberi Görüntüle

'BİLİMSEL OLARAK YANLIŞ' 

Ramaphosa, Omicron varyantı nedeniyle ülkesine seyahat yasağı uygulamanın bilimsel olarak yanlış olduğunu iddia etti. 

Omicron hakkında bilgi edinilmeden bu varyant için en tehlikelisiymiş gibi davranmanın doğru olmadığını savunan Ramaphosa, bir ülkeyi böyle bir gerekçeyle abluka altına almanın bu kadar basit olmaması gerektiğini ifade etti. 

Cyril Ramaphosa, bir ülkeye sağlık gerekçesiyle topluca seyahat yasağı uygulanacaksa da o ülkenin ekonomik zararının telafi edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en önemli gelir alanlarından birisi turizm olduğundan COVID-19 sürecinin bu ülke ekonomisine büyük zarar verdiği biliniyor.

Sadece 2020'de Güney Afrika'nın turizmden 15 milyar dolar zararı olduğu tahmin ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading