Yandex Metrica

Greenpeace Hollanda'da petrol rafinerisinin girişini kapattı

Greenpeace Hollanda'da petrol rafinerisinin girişini kapattı

Hollanda’nın Rotterdam kentinde Greenpeace üyeleri hem petrol hem de gaz firmalarının medya ve sponsorluklarda bulunmasını protesto etme amacıyla Shell’in petrol rafinerisinin girişini kapattı.

Dünya

23.01.2024, 18:04

Greenpeace, konuya ilişkin açıklama yaparak, “Avrupa Vatandaşı İnisiyatifi” adı altında yapılan eylemde, çevrecilerin, Rotterdam limanında yer alan rafinerinin girişini 33 metrelik yelkenli gemi ve 22 kayıkla kapattıkları ifade edildi.

Açıklamada ayrıca 12 Avrupa ülkesinden sayıları 80'in üzerinde aktivistin eylemde yer aldığı belirtildi. Hürriyet'in haberine göre, eylemciler, Petrol ve gazın, reklamlar ile tanıtımlarda kullanılmasının yasaklanmak amacıyla Avrupa Birliği'nden (AB) düzenleme yapmasını istedi.

ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' Haberi Görüntüle

'KONTROL ET VE YASAKLA'

Eylemciler, ellerinde ‘Petrol firmalarının tanıtımını yasaklayın’ yazılı pankartları taşıyarak, rafinerinin bacalarından birine tırmanıp, ‘Petrol firmalarının tanıtımını ve sponsorluğunu kontrol et ve yasakla’ yazan pankartlar astı. 

Greenpeace yetkililerinden Silvia Pastorelli, Avrupa’nın en büyük rafinerisinin girişini kapattıklarına işaret ederek, “Petrol, otomotiv ve havacılık sektöründeki firmalar, çevre kirliliğine karşı sorumluluklarını yerine getirmeyi reddederken, reklam ve sponsorluklarda iklim değişikliği probleminin çözümü kendileriymiş gibi tanıtılıyor” dedi. Petrol, otomotiv ve havacılık sektöründeki firmaların reklam ve sponsorluklarda yer almasına karşı çıkan eylemciler, AB düzeyinde bir milyon imza toplayarak, yasağa yönelik yasal düzenlemenin, Avrupa Komisyonunda görüşülmesini istiyor.

Greenpeace tarafından yapılan açıklamada petrol firmalarının, yer aldıkları reklamların yüzde 63’ünde, çevresel sorumluluğa sahip olduğu imajının öne çıkarıldığı belirtildi. Polisin müdahale ettiği protestoculardan 22’si gözaltına alınırken, 32 eylemciye idari para cezası verildi. Yaklaşık 3 saat süren eylem, polisin göstericileri liman girişinden uzaklaştırmasıyla sona erdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading