Yandex Metrica

Görüntüler dehşete düşürmüştü! Onlarca sivili katleden Buça kasabı ifşa oldu

Görüntüler dehşete düşürmüştü! Onlarca sivili katleden Buça kasabı ifşa oldu

Bucha'daki katliam görüntüleri ile ilgili dünyayı dehşete düşüren yeni bir iddia geldi. Kiev istihbarat kaynakları, bölgeyi işgal eden 64. Motorlu Piyade Tugayı'nın komutanı Yarbay Azatbek Omurbekov'u baş şüpheli olarak belirledi.

Dünya

23.01.2024, 19:05

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kuzeybatısında yer alan Buça'da elleri bağlı işkence görmüş sivillerin cesetleri, dünyayı ayağa kaldırdı. Ukrayna lideri Zelenski, ''Bu bi soykırımdır'' derken Avrupa liderleri, kan donduran görüntüler için Putin'i suçladı ve yargılanması gerektiğini belirtti.

Mavi Marmara 2... İsrail medyası 'Arkasında MİT var' diyerek duyurdu: Gazze kuşatmasını Türk filosu kıracak Mavi Marmara 2... İsrail medyası 'Arkasında MİT var' diyerek duyurdu:... Haberi Görüntüle

ELLERİ BAĞLI 5 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Ukrayna Başsavcılığından yapılan açıklamada, savcılık ile polisin, Buça'daki bir çocuk sağlık tesisinin bodrum katında elleri bağlı 5 kişinin cesedini bulduğu bildirildi. "Rus Silahlı Kuvvetleri askerleri, silahsız sivillere işkence yaptı ve ardından onları öldürdü" ifadesine yer verilen açıklamada, polis ve savcıların olay yerinde her bir savaş suçunu kayıt altına almaya devam ettiği aktarıldı.

Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Haberi Görüntüle

İŞKENCE ODASI BULUNDU

Ukrayna Başsavcılığı'ndan yetkililer Facebook'ta yaptıkları açıklamada, Buça'daki bir "işkence odasında" elleri bağlı beş kişinin cesedinin bulunduğunu duyurdu.Yapılan açıklamada, "Savcılar, Kiev bölgesinde Rus savaş suçlarını kaydetmeye devam ediyor. Kiev Bölge Savcılığı ve Kiev bölgesinin çevresindeki savcılıkları prosedür öncülüğünde, savaş kanunu ve adaletini ihlalden cezai işlem yapmaktadır” denildi. 

Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Haberi Görüntüle

BAŞ ŞÜPHELİ YARBAY AZATBEK OMURBEKOV

Buça'daki sivil katliamın ardından Ukrayna harekete geçti ve kan donduran görüntülerin arkasındaki kişiyi belirlemek için çalışma başlattı. Kiev istihbarat kaynakları, bölgeyi işgal eden 64. Motorlu Piyade Tugayı'nın komutanı Yarbay Azatbek Omurbekov'u baş şüpheli olarak belirledi. Buça'daki katliamdan sorumlu Yarbay Omurbekov Azatbek Asanbekovich, askeri birimi 51460, 64. ayrı mekanize tüfek tugayının Habarovsk Bölgesi) tugay komutanı.

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

PESKOV: SAHTE VİDEOLAR

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, "Tüm iddiaları kategorik olarak reddediyoruz. Savunma Bakanlığı'ndaki uzmanların sahte video ve çeşitli sahte işaretler tespit ettiğini" ifade etti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Buça kentinde ortaya çıkan görüntülere ilişkin, "Buça'daki durum bir sahte saldırı, kurgulanmış görüntüleri sosyal medyada Batı ve Ukrayna yaydı" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading