Yandex Metrica
SON DAKİKA
Görgü tanıkları anlatıyor: Morglar dolup taştı, trenler ceset taşıyor

Görgü tanıkları anlatıyor: Morglar dolup taştı, trenler ceset taşıyor

Rus ordusunun Ukrayna'daki kayıpları giderek artarken Belarus'un sınır bölgesinde sağlık personeli dikkat çekici bilgiler verdi: Trenler ceset taşıyor, morglar ölü Rus askerleriyle dolu.

Dünya

23.01.2024, 19:00

Ukrayna'da öldürülen Rus askerleri dikkat çekmemek için Belarus'a geceyarısı taşınıyor. Homel kentine getirilen cesetlerin buradan tren ve uçaklarla Rusya'ya götürüldüğü belirtiliyor. Radio Liberty isimli ABD merkezli portal, Rus askerlerinin götürüldüğü bölgede çalışan klinik personelinin verdiği bilgilere dayanarak, 13 Mart itibariyle Belarus'a 2 bin 500'den fazla cesedin getirildiğini iddia etti. 

İngiliz basınında da geniş biçimde yer bulan haberlere göre, Rus askerlerine ait cesetlerin çoğu hâlâ Ukrayna topraklarında. Ukrayna ordusu 24 Şubat'ta başlayan işgal süresince 14 binden fazla Rus askeri öldürdüklerini iddia ediyor. ABD istihbaratı ise sayıyı 7 bin olarak veriyor. Moskova Savunma Bakanlığı'nın açıkladığı rakam ise bunların çok altında: Sadece 500 asker...

İsrail köşeye sıkıştı! The Economist'ten gizemli analiz: Yeni savaşlar kapıda Haberi Görüntüle

MORGLAR DOLUP TAŞIYOR 

Belarus'un Homel kentinden alınan bilgilere göre kentte morglar 'dolup taşıyor'. İçinde tren istasyonunun bulunduğu Mazyr şehrindeki bir görgü tanığı, vagonlara yüklenen cesetlerin sayısı karşısında şok olduğunu söylüyor. Rus askerlerine ait cesetlerin trene yükleniş görüntülerini cep telefonlarıyla kayda alanların olay anında tespit edildiği ve görüntülerin zorla silindiği iddia ediliyor. 

Kanada resmen duyurdu! İsrail’e silah ihracatı durdurulacak Haberi Görüntüle

ÖLÜ ASKERLER ÇOĞALINCA...

Ukrayna topraklarının Rusya için giderek bataklık haline gelmesinden ötürü Kremlin, savaşta kullanmak üzere Suriye, Afrika, Ermenistan ve Çeçenistan'dan paralı milis getirme kararı almıştı. Hatta Irak'tan PKK'lı teröristlerin bile ayda 1100 dolar karşılığında Rus ordusu saflarında bulunmayı kabul ettiği ileri sürülüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading