Yandex Metrica

Göçmen korkusu yaşayan AB, kesenin ağzını açtı

Göçmen korkusu yaşayan AB, kesenin ağzını açtı

Bugün başlayan parlamento genel kurullarında Afganistan'ı konuşacak olan, Avrupa Birliği, Afganlara ayırdığı insani yardım bütçesini gerektiği durumlarda artırabileceğini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 17:58

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Balazs Ujvari, komisyon sözcüleriyle düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Birliği'nin Afgan göçmenlere yönelik insani yardım miktarını gerektiği durumlarda artırabileceğini söyledi. Ujvari, AB'nin söz konusu miktarı 50 milyon eurodan 200 milyon euroya çıkardığını hatırlattı ve durumu izlemeye devam ederlerken, ortaya ihtiyaç çıkması durumunda ek fonlar oluşturma konusunda yapabileceklerinin en iyisini yapacaklarına vurgu yaptı.

NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72 uçuşla gezegen keşfetmişti NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72... Haberi Görüntüle

AVRUPA PARLAMENTOSUNUN GÜNDEMİ AFGANİSTAN

Bugün başlayan Parlamento genel kurul oturumlarında Afganistan'daki gelişmeler ele alınırken, Taliban ile nasıl bir yol izleneceği, göç krizi, insani durum ve AB'nin alacağı tedbirlerin konuşulacak.

Taliban'ın kontrolü ele geçirdiği Afganistan'da yaşanan her gelişmeyei yakından takip eden Avrupa ülkelerinin üzerinde en fazla mesai harcadıkları konuların başında Taliban ve Afgan göçmenler yer alıyor. Taliban ile nasıl diyaloglar kuracağı konusunda şimdiye dek en net ve kararlı duruş sergileyen AB ülkesi Almanya olurken, Fransa'nın duruşu ise daha endişeli bir algı fotoğrafı çiziyor. Çünkü Fransa'nın gözü doymayan 'Doğu politikası' Afganistan'da Taliban tarafından yeni bir sayfa açılmasının ardından kan kaybetmeye başladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading