Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gerilim yükseliyor: Biden'dan Putin'e sert sözler: Yine sorumsuzca davranıyor!

Gerilim yükseliyor: Biden'dan Putin'e sert sözler: Yine sorumsuzca davranıyor!

 ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sert sözlerle eleştirdi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in, kendilerini hedef alan 'bizi tehdit ediyorlar' açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Biden, "Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor. Putin yine sorumsuzca açıklamalar yapıyor. Başka bir ülkenin toprağını işgal etmenin mazereti olamaz." dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:50

ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'da Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini belirterek kısmi seferberlik ilan etmesi ve kullandığı "Toprak bütünlüğümüzü korumak için her türlü silahı kullanırız" sözlerine karşılık verdi. Putin'in sorumsuzca hareket ettiğini ifade eden Biden, "Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor. Biz savaşın bitmesini istiyoruz" diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dünyada büyük yankı bulan 'seferberlik' çağrısına yanıt verdi. Kimsenin Rusya'yı tehdit etmediğini vurgulayan Biden, "ABD bu savaşın adil bir şekilde bitmesini istiyor. Ukrayna'nın hakları, kalan egemen ülkelerin haklarıyla aynıdır. Rusya'nın saldırganlığına karşı duracağız" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, kendilerini hedef alan 'bizi tehdit ediyorlar' açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Biden, "Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor. Putin yine sorumsuzca açıklamalar yapıyor. Başka bir ülkenin toprağını işgal etmenin mazereti olamaz." dedi.

Biden, "Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor. Putin yine sorumsuzca açıklamalar yapıyor. Başka bir ülkenin toprağını işgal etmenin mazereti olamaz" ifadesini kullandı. 

Son dakika... Filistin Dışişleri Bakanlığı duyurdu! İsrail, Refah'a saldırı başlattı Haberi Görüntüle

"GIDA KRİZİNİN SUÇUNU YAPTIRIMLARA YIKMAYA ÇALIŞIYOR"

Rusya-Ukrayna Savaşının bitmesini istiyoruz. Rus saldırılarına karşı durmaya devam edeceğiz.

Putin, 'Ukrayna için orası hiçbir zaman gerçek bir devlet olmamıştır' demişti. Ukrayna kültürünün merkezini hedef alıyorlar. Bu savaş Ukrayna'nın var olma hakkını ortadan kaldırmak içindir.

Hiç şüphe etmeden doğrunun yanında olduk. Bir ülkenin toprağını güçle alamazsınız. Hepimiz bu kurumdaki herkes BM üyesi olarak çok net olmalıyız, kuvvetli olmalıyız.

Rusya gıda krizinin suçunu yaptırımlara yıkmaya çalışıyor. Oysaki gıda krizinin sorumlusu onların Ukrayna'ya müdahalesidir.

Seca Türkiye'de tedavi edilsin! İsrail işkencesi minik bedenlerde... Bombaladılar, yaktılar... Haberi Görüntüle

ÇİN İLE SAVAŞ İSTEMİYORUZ

Çin ile yeni bir soğuk savaş arayışında değiliz. Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrar istiyoruz. İki ülke arasında açık bir rekabet var.

Nijer'den ABD'yi şoke edecek karar! Askeri anlaşma iptal edildi Haberi Görüntüle

"BM GENİŞLEMELİ" AÇIKLAMASI

Eğer hala güçlü bir temel olması gerektiğini istiyorsanız, ABD sizinle çalışmaya hazır. Artık bu kurumun daha geniş kapsamlı hale gelmesi gerekli. Burada veto hakkını kullanmamalı. Bu yüzden ABD kalıcı ve kalıcı olmayan üye sayısının artırılmasını destekliyor."

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading