Yandex Metrica

Gerilim had safhada! Çin'e ait 52 uçak sınırı geçti

Gerilim had safhada! Çin'e ait 52 uçak sınırı geçti

Son dakika haberine göre, Tayvan, hava savunma sahasına Çin'e ait 52 savaş uçağının girdiğini duyurdu. Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, geçen yılın eylül ayından bu tarafa bir günde en fazla uçağın olduğu bir ihlal.

Dünya

23.01.2024, 18:04

Son dakika haberine göre, Tayvan, hava savunma sahasına Çin'e ait 52 savaş uçağının girdiğini duyurdu.

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

ÇİN VE TAYVAN ARASINDAKİ GERİLİM BÜYÜYOR

Tayvan Savunma Bakanlığı, 1 Ekim Cuma günü 38, 2 Ekim Cumratesi günü 39, 3 Ekim Pazar günü ise 16 Çin savaş uçağının hava savunma tanımlama sahasını ihlal ettiğini açıklamıştı. Bugün yapılan açıklamada ise, Çin tarafına ait 52 savaş uçağının söz konusu sınırları ihlal ettiği belirtildi.

Tayvan Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, 34 J-16 ve 2 SU-30 avcı uçağı ile 2 Y-8 ASW deniz devriye uçağı, 2 KJ-500 erken uyarı ve kontrol uçağı ve 12 H-6 bombardıman uçağının bugün öğlen saatlerinde güneybatı hava savunma sahasına girdiğini bildirildi. Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uçakların telsizle uyarıldığı, faaliyetlerini izlemek üzere sivil devriye uçakları ile hava savunma füze sistemlerinin devreye sokulduğu ifade edildi. Söz konusu açıklamada uçuşların Tayvan'ın kayıtlarını tutmaya başladığı geçen yılın eylül ayından beri bir günde tespit edilen en çok sayıda uçağın yer aldığı bir ihlal olduğuna dikkat çekildi.

Çin tarafından Tayvan'ın hava savunma sahasına yapılan bu ihlallere ilişkin dikkat çeken bir başka detay da Çin Halk Cumhuriyeti'nin ilanının kutlandığı gün olan 1 Ekim Çin Ulusal Günü ve onu takip eden 2 günde toplam 93 uçak, Tayvan'ın ADIZ ilan ettiği bölgeyi ihlal etmesi. Diğer taraftan Çin'in ADIZ'a yönelik uçuşlarını uçak sayısını arttırarak devam ettirmesi, bölgede gerilimin tırmandığını gösteriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading