Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gerginlik hat safhada! ABD'den Rusya'ya sert uyarı: Bunun karşılığı olur

Gerginlik hat safhada! ABD'den Rusya'ya sert uyarı: Bunun karşılığı olur

ABD ile Rusya arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Beyaz Saray, Rusya'nın ABD'nin sivil uydularını vurması durumunda bunun karşılığı olacağını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 19:59

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, videokonferans platformu Zoom üzerinden düzenlendiği basın toplantısında, Rusya'nın ABD'nin sivil uydularını vurması durumunda bunun karşılığı olacağını söyledi.

Rus Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi Konstantin Vorontsov'un Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki bir toplantıda, ABD'nin Ukrayna'ya yardımları sürdürmesi durumunda sivil uydularının Rusya'nın "meşru hedefi" haline gelebileceği yönündeki açıklamaları Kirby'e soruldu.

Prens William ile yasak aşk yaşadığı iddia edilmişti! Rose Hanburg... Haberi Görüntüle

''HERHANGİ BİR SALDIRI KARŞILIK BULACAKTIR''

Kirby, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna savaşını sürdürmesini "provokatif ve tehlikeli" olarak nitelendirerek, "Ukrayna'ya yardımlarımızı gayet açık ve samimi bir şekilde sürdüreceğiz. Bizim bu yaklaşımımızı hiçbir şey değiştirmeyecek. Sadece şunu söyleyeyim, ABD altyapısına yönelik herhangi bir saldırı karşılık bulacaktır." ifadesini kullandı.

AB liderlerinden Putin'i kızdıracak karar: Dondurulan Rus varlıklarından elde edilen... Haberi Görüntüle

''AÇIK ÇEK VERMEDİK''

Cumhuriyetçilerin, "Biden, Ukrayna'ya açık çek verdi" eleştirilerini de reddeden Kirby, "Biz açık çek vermedik. Tüm yardımları gereğince yaptık." yorumunda bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading